Scene care vă pot afecta emoțional! Pacienți resuscitați în curtea spitalului din Constanța în urma incendiului petrecut de dimineață

Vineri dimineață a izbucnit un incendiu puternic la unitatea de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, iar bolnavii au fost evacuați în stradă.

Imagini groaznice au apărut în mediul online de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Bolnavii au fost scoși pe stradă cu tuburile de oxigen, iar unii dintre ei au fost resuscitați pe jos acolo unde s-a putut. România se confruntă din nou cu o astfel de tragedie.

La scurt timp, familiile pacienților internați la spitalul din Constanța au ajuns la fața locului. Sufletul lor este greu încercat în aceste momente, iar cuvintele sunt de prisos.

„Mama mea era la terapie intensivă, în stare gravă, dar de ce să moară așa? De ce să aibă o moarte așa groaznică?', a declarat o persoană care a venit de urgență în fața spitalului incendiat, scrie redacția.ro.

Pe Internet circulă un videoclip în care medicii se străduiesc să salveze viața unui pacient, resuscitându-l chiar în curtea spitalului de boli infecțioase. Medicii sunt disperați și încearcă să-i transfere pe pacienți la alte spitale din oraș. Din nefericire, nu este prima oară când se întâmplă astfel de tragedii la o secție de Terapie Intensivă din România.

Referitor la incendiul din Spitalul de Boli Infecțioase Constanța vă informăm că, din primele date transmise de către Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, în această dimineață se aflau internate în unitatea sanitară un număr de 113 persoane, din care 10 persoane în ATI. Toți pacienții vor fi transferați la Spitalul Județean De Urgență Constanța, la Spitalul de Pneumoftiziologie și un spital mobil ISU.

La solicitarea ministrului interimar al Sănătății, au fost activate de către DSP Constanța și unitatile sanitare din Medgidia și Mangalia, în caz de nevoie. În acest moment, echipele sunt în misiunea de intervenție. ISU Constanța va prezenta intr-o declaratie de presă situația actualizată', a declarat Ministerul Sănătăţii.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri