Scarlet Johansson se confruntă cu o polemică legată de interpretarea unui rol de transsexual

Scarlet Johansson se confruntă cu o polemică legată de rolul pe care îl va interpreta într-un nou film. Este vorba despre ecranizarea poveștii reale a unei persoane transsexuale. Iată care este, de fapt, tema controversei!

Scarlet Johansson

Scarlet Johansson se confruntă cu o polemică legată de cel mai recent rol în care a fost distribuită

Scarlet Johansson a fost distribuită în rolul principal din filmul „Rub & Tug'. În film este prezentată viața lui Jean Marie Gill, care își spunea Dante sau Tex Gill. Gill conducea în Pittsburgh-Pennsylvania o rețea de saloane de masaj care serveau drept paravan pentru prostituție. Se întâmpla în anii 1970. Dat fiind genul său de afacere, ajunsese să aibă de-a face cu cei mai puternici mafioți. Ba chiar reușise să aibă un ascendent asupra lor.

Despre sexualitatea lui Tex Gill nu se știa ceva clar. Este posibil ca ea să fi început un tratament hormonal pentru schimbarea de sex și transformarea în bărbat. Se crede acest lucru pentru că, în acea epocă, ajunsese să aibă o înfățișare masculină. De asemena, ipoteza este susținută de afacerea ei paralelă cu steroizi. În orice caz, ca să n-o superi, trebuia să i te adresezi cu „Mr. Gill'.

Titlul provizoriu al filmului este „Rub & Tug', la fel ca al comediei sexy din 2002 care avea aceeași poveste ca punct de pornire. De această dată, însă, povestea va fi prezentată pe un ton mai serios, chiar dramatic. Scenele în care Tex Gill apare alături de partenera sa de viață, Cynthia Bruno, se anunță a fi dintre cele mai intense emoțional. Filmul va fi regizat de Rupert Sanders, același cu care Johansson a lucrat la „Ghost in the Shell'. Din distribuție face parte și Tobey Maguire, actorul principal din „Spiderman'.

Scarlet Johansson se confruntă cu o polemică legată de rolul unui transsexual

Desigur, multă lume se întreabă cum va reuși actrița să joace rolul unei persoane mai degrabă masculine. Nu are nici statura necesară, nici timbrul vocal, nici trăsăturile dure ale unui bărbat. Îndoiala a fost exprimată de unii dintre jurnaliștii de specialitate.

Pe de altă parte, însă, cei care au reacționat mai vehement au fost membrii comunității LGBTQ. Aceștia au interpretat distribuirea unei actrițe în acest rol ca pe un refuz de a recunoaște identitatea masculină a personajului.

Un transgender este o persoană care s-a născut, din punct de vedere morfologic și funcțional, cu un anumit sex, dar, din punct de vedere psihologic, nu se recunoaște în acel corp. Simte că personalitatea sa reală aparține celuilalt gen. Nu toată lumea subscrie la această teorie. Asta face ca, în multe părți ale lumii, transgenderii să aibă mult de suferit. Or, distribuind o femeie în acel rol, este ca și cum ai spune că Jean Marie Gill era doar o femeie căreia îi plăcea să facă pe bărbatul.

La această observație, Johansson a dat un răspuns bine pregătit. Ea a spus că un actor este cu atât mai bun cu cât poate să joace ceea ce nu este. În plus, a făcut trimitere la alte roluri de transgender jucate cu succes de actori cisgender. (Cisgender = persoană la care genul corpului coincide cu geul psihicului). Ea s-a referit la rolul lui Jeffrey Tambor din serialul TV „Transparent' (2014 -). Un alt exemplu este Jared Leto care, în „Dallas Buyers Club' joacă rolul unei femei transgender. Al treilea exemplu este Felicity Huffman, în filmul „Transamerica' (2005).

Mihaela Serea
Foto: HEPTA

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber