Sărbătorile de iarnă și rețele de socializare. Cât timp petreci cu familia ta și câte ore ești activ online?

Sărbătorile de iarnă sunt una dintre cele mai așteptate perioade ale anului care unește oamenii și îi aduce mai aproape unii de ceilalți. În general, de Crăciun, fiecare dintre noi se întoarce acasă pentru a petrece timp alături de familie, de părinți, soți, frați și surori, iubiți și iubite, copii.

Tradiția spune că trebuie ca toată familia să împodobească bradul, apoi să se strângă în jurul mesei festive de Crăciun, să mănânce, să bea și să se simtă bine împreună. Mai ales pentru cei care stau departe de părinți sau de bunici, sărbătorile sunt un bun prilej pentru ca toată familia să se unească.

Cu toate acestea, nu toată lumea alege să petreacă zile de sărbătoare așa că o făceau oamenii după obiceiurile vechi. În general, nu mai este un secret pentru nimeni faptul că tinerii aproape că nu pot trăi fără rețete de socializare, iar perioada Crăciunului este un bun moment pentru a face cele mai interesante poze.

Astfel, Facebook, Instagram, Snapchat și multe alte astfel de rețete de socializare devin o adevărată avalanșă de poze tematice de Crăciun. Toată lumea fotografiază brăduții împodobiți, luminițele de acasă sau din oraș, dar imagini de la târgurile de Crăciun sau ninsoarea de munte.

Goana după like-uri, comentarii, share-uri și mult succes online este parcă din ce în ce mai mare, iar interacțiunea online deja parcă o înlătură pe cea offline. Contactul fizic și întâlnirile față în față parcă sunt mai greu de realizat atunci când există comunicarea online la un click distanță și câteva butoane ale tastaturii de la calculator sau de la telefonul mobil.

Bineînțeles că marile companii, în special Facebook-ul profită la maximum de aceste tendințe și mereu implementează noi schimbări pentru a îmbunătăți navigarea pe rețetele de socializare, dar felul în care arată ele.

Totuși, este bine să avem mare grijă atunci când postăm fotografii sau informații pe aceste rețele de socializare. Acestea pot creea impresii eronate despre noi, ba chiar ne pot pune în pericol. Iată ce nu ar trebui să postezi pe Facebook în perioada sărbătorilor de iarnă și nu numai!

  • Nu scrie informații despre o eventuală plecare de acasă în concediu. Nu poți să știi ce gânduri ascunse au cei care te cunosc și trebuie să nu uiți că există hoți.
  • Nu posta fotografii în care apari îmbrăcat/ă sumar.
  • Nu ar trebui să ai numărul de telefon afișat pe profilul tău.
  • Nu te lăuda cu ce cadouri scumpe ai primit de Crăciun. Poate fi de prost gust și poți stârni invidia celor care te cunosc.
  • Dacă vrei să postezi o fotografie cu prietenii tăi, ar trebui să îi întrebi înainte dacă le place și dacă sunt de acord cu etichetarea ei.
  • Nu îți expune probleme personale pe rețeaua de socializare.

Toate acestea fiind zise, în perioada sărbătorilor încearcă să fii alături de persoanele dragi mai mult timp fizic și bucurați-vă de zilele libere. Uită de telefon măcar câteva ore bune pe zi, stați la masă, distrați-vă și glumiți, gustați din bucatele tradiționale și trăiți clipa. Nu degeaba se spune că la petrecerile cele mai reușite nu are nimeni timp să facă poze. Contează mult mai mult cu ceea ce rămâi în suflet, decât ce văd sau ce cred 'fanii' tăi de pe internet.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Distrează-te alături de copiii tăi în vacanța de Crăciun! Iată ce activități puteți face împreună

Cadou pentru Crăciun: Kit pentru vizionat filme în familie

Tradiții și obiceiuri pentru seara de Ajun de Crăciun! Ce trebuie să faci în această zi dacă vrei să îți meargă bine în noul an

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber