Sarbatoare folk la Ziua Lacului Bolboci

Sarbatoare folk la Ziua Lacului Bolboci

Lacul Bolboci
Festivalul, o initiativa ce contribuie la promovarea valorilor romanesti, se distinge prin popularizarea unei zone ce constituie un obiectiv turistic cu un potential deosebit. Traditiile locului vor fi aduse in fata publicului prezent, ce va lua contact cu elemente din cultura autohtona, un punct important in atractivitatea Romaniei ca destinatie turistica.

Turistii si toti amatorii de natura sunt asteptati sa viziteze Lacul artificial Bolboci si sa participe la evenimentele pregatite de organizatori. Spectacolul va lua startul printr-un mars de fanfara, iar atmosfera va fi animata de personalitati din vremuri stravechi, intr-o parada a personajelor de epoca, ce vor simula momente istorice semnificative. La orele amiezii, Orchestra Chindia si Ansamblul de dansuri populare din Targoviste vor prezenta spectatorilor cele mai frumoase cantece si dansuri dambovitene.

Ziua Lacului Bolboci

Nici copiii nu se vor plictisi pentru ca organizatorii au pregatit pentru ei concursuri si activitati interactive pe apa.

Ziua Lacului Bolboci se va transforma spre seara intr-o adevarata sarbatoare folk. Astfel, iubitorii acestui gen vor avea ocazia sa il asculte live intr-un concert special pe Vasile Seicaru. Il va urma Emeric Imre, apreciatul cantautor clujean, care a atins succesul o data cu albumul sau, „Nebun de alb”. De asemenea, formatia Karma, cu o istorie de 19 ani de muzica, va incinge atmosfera pe ritmuri traditionale, asa cum bine si-au obisnuit publicul.

Lacul Bolboci a reusit sa-si pastreze nestirbita autenticitatea si sa surprinda prin apa sa foarte rece chiar si vara. Aerul curat, nuantele de verde smarald ale undelor in care se reflecta muntii, dar mai ales linistea deplina sunt atuurile acestei destinatii turistice inca nu foarte cunoscute a Romaniei.

Organizatorul evenimentului este Fundatia Karitas, iar proiectul este finantat prin Regio – Program Operational Regional 2007-2013, axa prioritara 5 – Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, 53 – Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica.

Agenda evenimentului „Ziua Lacului Bolboci 2011"
Sambata, 6 august 2011

 

10.30 – 11.00 Ceremonia de deschidere
1.Marsul fanfarei
2.Personaje si personalitati din vremuri stravechi Parada personajelor de epoca Simularea unor momente istorice
3.Discursuri oficialitati locale
11.00 – 16.00 Program local
Spectacol cantece si jocuri dambovitene :
Orchestra Chindia si Ansamblul de dansuri populare din Targoviste
Desfasurare concursuri, activitati copii – interactivitate pentru copii si adulti pe apa lacului
16.00 – 19.00 Spectacol muzica folk
Spectacol muzica folk cu artisti cunoscuti pe plan national
•Vasile Seicaru
•Emeric Imre
•Karma
  Artificii

Lacul Bolboci

Situat la granita dintre judetele Dambovita si Prahova, in muntii Bucegi, la 8 km de Sinaia, Lacul Bolboci este un lac artificial construit prin obstructionarea apelor Ialomitei cam la trei kilometri in avalul unui baraj inaltat din anrocamente, pe cursul superior al acesteia.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Stiri