Saptamana internationala a artritei si osteoporozei: 12-19 octombrie 2009

Saptamana internationala a artritei si osteoporozei: 12-19 octombrie 2009

osetoporozaOsteoporoza
Compania sanofi-aventis sprijina persoanele cu risc de osteoporoza si le incurajeaza sa mearga la medic pentru a depista boala cat mai devreme.

6 luni pot schimba viata. Tocmai de aceea, pacientii cu osteoporoza au nevoie de un tratament care sa ofere protectie anti-fractura cat mai rapid si pentru tot scheletul (vertebral, non-vertebral si sold)” declara Marius Albulescu, Medical Advisor sanofi-aventis.

  •  Se estimeaza ca osteoporoza afecteaza 75 milioane persoane in Europa, SUA si Japonia
  •  Se estimeaza ca numai in anul 2000 s-au produs 9 milioane de fracturi osteoporotice
  •  1 din 3 femei in varsta de peste 50 ani si 1 din 5 barbati in varsta de peste 50 ani vor experimenta fracturi osteoporotice
  •  O fractura anterioara creste riscul unei alte fracturi cu 86%.

„Sustinem o parte din terapia si diagnosticarea osteoporozei. Avem de ani de zile si vom avea in continuare in farmacii si cabinete medicale noua osteodensitometre pentru testari gratuite de osteoporoza. In luna octombrie, aparatele vor fi in Bucuresti, Campulung Moldovenesc, Roman si Iasi. Sprijinul nostru este chiar mai mare pentru cei depistati cu osteoporoza – compensam financiar 100% testul DEXA si uneori oferim gratuit si parte din terapie.” spune Marius Albulescu.

Sanofi-aventis trimite osteodensitometrele in urmatoarele spitale:
12-23 octombrie Bucuresti, Policlinica Medicline
12-16 octombrie Bucuresti, Policlinica Dorobanti
13-20 octombrie Neamt, Spitalul Municipal Roman
19-23 octombrie Bucuresti, Spitalul Judetean Ilfov
21-28 octombrie Suceava, Spitalul Municipal Campulung Moldovenesc
26-30 octombrie Bucuresti, Clinica Medicala ,,Pop de Basesti”
26-30 octombrie Bucuresti, Spitalul Judetean Ilfov
29-30 octombrie Iasi, Spitalul.Sf. Spiridon
 

„2009 va fi al doilea an cand de Ziua Internationala a Osteoporozei (20 octombrie) se face o „chemare la actiune” cu scopul de a mobiliza puterea milioanelor de votanti, platitori de taxe si cetateni preocupati de imbunatatirea politicilor sanitare in sistemele guvernamentale si private din toata lumea” declara dr. Catalin Codreanu, presedintele Ligii Romane contra Reumatismului.

Atentia va fi indreptata catre FRAX – un instrument de evaluare a riscului de fractura osteoporotica. FRAX estimeaza probabilitatea de a suferi in urmatorii zece ani o fractura de sold sau o fractura osteoporotica majora (coloana vertebrala, antebrat, sold sau umar). Instrumentul FRAX este aplicabil prin computer si este disponibil gratuit pe http://www.shef.ac.uk/FRAX.

Artrita
Artrita reumatoida este o boala autoimuna: sistemul imunitar (care de obicei actioneaza pentru apararea organismului), ajunge sa lucreze impotriva propriului organism. Cum se poate intampla acest lucru dintr-o data nu este clar inca. Artrita se poate instala pe nesimtite sau poate aparea brusc.

„Fii mai rapid ca artrita! Daca simti ca te dor articulatiile, nu astepta sa se deformeze, mergi la medic si intreaba daca nu cumva ai artrita. Cu cat diagnosticul e mai precoce si, implicit, tratamentul introdus mai din timp, cu atat calitatea vietii tale va fi mai putin afectata” spune Marius Albulescu de la sanofi-aventis.

In fiecare an, Ziua Mondiala a Artritei se concentreaza pe imbunatatirea calitatii vietii de zi cu zi a persoanelor cu suferinte reumatice. „Oricare dintre noi cunoastem pe cineva cu o suferinta reumatica (unul din 5 europeni sufera de o bolala reumatica cu consecinte majore): colegul de birou, partenerul de afaceri, prietenul cu care iti petreci timpul liber si chiar persoana cea mai draga sufletului tau.”
declara dr. Catalin Codreanu.

Pentru anul 2009, Liga Europeana Impotriva Reumatismului a elaborat chestionarul on-line “Hai sa muncim impreuna!”, axat pe viata profesionala a persoanelor cu suferinte reumatice.

„Completeaza chestionarul-grila in limba romana, pe care il vei gasi la aceasta adresa: http://www.worldarthritisday.org/survey_display.php” indeamna dr. Catalin Codreanu.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
CSID
Descopera.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri