Cine este câștigătorul Premiului Nobel pentru Medicină 2017

Premiul Nobel pentru Medicină 2017

Începând cu data de 2 octombrie, la Stockholm vor fi anunțați laureații Premiilor Nobel pentru Medicină sau Psihologie, Fizică, Chimie, Pace, Economie şi Literatură. 

Luni, 2 octombrie, am aflat câștigătorii Premiului Nobel pentru Medicină 2017. Aceștia sunt: Jeffrey C. Hall, Michael Rosbash și Michael W. Young. Meritul lor este acela de a fi descoperit cum pot fi controlate mecanismele moleculare ale ritmului circadian.

Laureații Premiilor Nobel urmează să primească o medalie din aur şi 8 milioane de coroane suedeze (aproximativ 850.000 de euro).
Premiile le vor fi înmânate în timpul unor ceremonii oficiale organizate la Stockholm şi la Oslo, pe 10 decembrie. În această zi se comemorează moartea fondatorului premiilor, Alfred Nobel, decedat în 1896.
Premiile Nobel sunt decernate începând cu anul 1901 și au fost create după moartea inginerului sudez Alfred Nobel (1833 – 1896), inventatorul dinamitei, conform dorinței sale menționate în testament. Premiul Nobel pentru Economie s-a decernat începând cu anul 1968, fiind instituit de Banca centrală din Suedia, cu ocazia împlinirii a 300 de ani de la fondarea acestei instituţii.
Numele nominalizaţilor şi informaţii despre aceştia sau despre procesul de selecţie nu pot fi făcute publice pe o perioadă de 50 de ani.
Sursa foto shutterstock.com
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie