România Underground – turneu muzical novator

România Underground – turneu muzical novator

Violoncel
În spaţii de mare spectaculozitate, cu rezonanţă naturală va pătrunde muzica de cea mai bună calitate. După două ediţii ale Turneului Naţional „Muzica în Palatele României', organizatorii, împinşi de caniculă, vă invită să descoperiţi locuri răcoroase, locuri deosebite, prin intermediul artei sunetelor.

Atracţii sonore vor avea loc la miezul zilei în cinci saline:

  • 12 august la salina Slănic Prahova;
  • 13 august – Târgu Ocna;
  • 15 august – Cacica;
  • 17 august – Praid;
  • 19 august – Ocnele Mari de la Râmnicu Vâlcea.

Icon Arts Trio este alcătuit din tineri muzicieni valoroşi, care s-au impus la mai multe competiţii naţionale şi internaţionale şi s-au perfecţionat cu muzicieni de renume.

Muzica în Palatele României
Violonistul Simon Csongor
este o speranţă a Liceului de Artă din Târgu Mureş, un elev eminent, care a colaborat cu Filarmonica de Stat din localitate, a participat la cursuri de măiestrie susţinut de Antal Szalai din Ungaria sau Florin Paul din Danemarca.

Violoncelista Csilla Kecskes Aved este de asemenea din Târgu Mureş, în prezent studiază la Universitatea de Arte din Zurich (Elveţia), s-a remarcat în cadrul proiectului SoNoRo, a fost solistă a Filarmonicii târgu-mureşene şi a Orchestrei de Cameră din Budapesta.

Violistul Bogdan Eugen Cristea este din Ploieşti, iar după absolvirea Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti a obţinut o bursă în cadrul Academiei de Muzică din Hamburg. Este membru al Cameratei Regale şi a fost selectat în cadrul proiectului SoNoRo Interferenţe.

Aceştia vor interpreta lucrări de: A. Borodin, B. Compagnoli, V. Cosma, J. Fučík, J. B. Lully, M. Frank, W. A. Mozart şi G. P. Telemann.

Organizatori: Radio România Cultural, Salrom, Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România şi ExcesMusic.

Parteneri: Afcn, Programul Oportunităţi la tine acasă şi Tipografia Docuprint din Bacau.

Parteneri media – Radio România Actualităţi, Radio România Regional, Radio România Muzical, Obsevator cultural, Onlinegallery.ro, Port.ro, Viaţa Vâlcii.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri