România strigă după ajutor! Sute de pacienți bolnavi de Covid-19 vor fi transferați peste hotare

România se confruntă cu o creștere alarmantă de cazuri noi de Covid-19 de la zi la zi. Sistemul sanitar este sufocat de pacienți, iar autoritățile au decis să ceară ajutor peste hotare.

Potrivit observatornews.ro, sute de pacienți vor fi transferați în Ungaria cu ambulanțele. Aceștia vor fi internați într-o unitate spitalicească situată aproape de graniță. De asemenea, împreună cu aceștia vor merge și medici români pentru a-i îngriji pe conaționalii noștri alături de medicii din Ungaria.

În prezent, autoritățile din cele două ministere, cel de Interne și cel de Externe pregătesc documentele legale pentru acest transfer atât de important pentru viața românilor care au nevoie de ajutor. Potrivit Agerpres, Ungaria și-a manifestat interesul de a ajuta România în această situație critică.

„Ministrul de externe Peter Szijjarto a oferit sprijin din partea Ungariei pentru tratarea pacienţilor cu coronavirus, într-o scrisoare transmisă în weekend”, a fost răspunsul Ministerului de Externe ungar.

De asemenea, aceștia au declarat că sunt în discuții deja cu oficialii români pentru pregătirea protocolului de transfer.

Vineri, 8 octombrie, numărul de cazuri noi Covid-19 este în continuare crescut, acesta fiind 13.854. În ultimele 24 de ore au fost raportate 357 de decese. România se confruntă acum cu o situație similară a Italiei anul trecut.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri