Români de-ai noștri aleși primari în localități din alte țări

Români de-ai noștri aleși primari în localități din alte țări

Știm deja că din România au plecat mulți oameni valoroși. Elitele, cum s-a spus deseori. Dar odată plecați, acești oameni au continuat să facă lucruri bune în țările care i-au primit cu brațele deschise oferindu-li-se șansa de a se dezvolta fără opreliști birocratice sau corupție generalizată. Publicația on line Jurnal de Emigrant a descoperit patru astfel de români deosebiți, care prin faptele lor i-au convins pe străini să-i voteze și să-i pună în fruntea comunităților unde au candidat.

1. Aurel Truță este din Alba Iulia, are 43 de ani și se află deja la al doilea mandat de primar în localitatea Páramo de Boedo din Spania. A făcut de toate, de la cules de măsline, la munca grea din domeniul construcțiilor.

2.Octavian Ursu, i-a convins pe nemți că este un om gospodar și organizat, și astfel a ajuns primar în orașul Görlitz din Germania. În cursa pentru primăria orașului, românul nostru a câștigat peste 55% din voturi. Octavian este bucureștean și a părăsit România imediat după revoluția din 89. Este căsătorit și are două fiice.

3. Ștefan Guzu, este un fost polițist care a părăsit România în 1996. El a fost ales primar, tot în Germania în comuna Ivenack, apoi în Stavenhagen. Ștefan nu este afiliat politic, el candidând independent, în ambele scrutinuri. Este căsătorit cu o nemțoaică frumoasă.

4. Ramona Pop este unul dintre cei doi viceprimari ai Berlinului. Are 44 de ani, s-a născut la Timișoara și a emigrat în Germania, împreună cu familia ei, în 1988. A studiat Științele Politice fiind în prezent membră a Partidului Verde și senator pentru economie, energie și întreprinderi publice.

Foto: Facebook

Citeste și:

O fostă stewardesă româncă rămasă fără job înfundă pușcăria în Anglia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri