Rochii de mireasă mai puțin reușite

Homepage  / Moda

Foto 1: Lady Mary Charteris, model, fiica unui nobil britanic, si rockerul Robbie Furze, solistul formatiei The Big Pink

Foto 2: Mariah Carey

Foto 3: Celine Dion si Rene Angelil

Rochia de mireasă este o piatră de hotar din visele adolescentine ale majorității femeilor. Este un capitol întreg: are detalii dramatice, argumente de prințesă, frânturi din secvențe de film, tușe de balerină, adieri de sirene și peste toate, are unicitate și personalitate. Este Rochia. Pentru că, nu-i așa? O dată te măriți prima oară. Sau o dată te măriți a doua oară. Sau…

Când în basm apar rochii de mireasă mai puțin reușite

Clișeele ne-au învățat să spunem că orice nuntă e un prilej de bucurie. Un festin. O etalare a ținutelor și o permanentă și obligatorie admirație a perechii aflate în centrul atenției. Să recunoaștem: mirele este personaj secundar, modest și discret, pentru că mireasa, de regulă, este prințesa din povești.

Ea e cea care a făcut eforturi colosale pentru a arăta precum Elsa din Regatul de Gheață. Ea a visat încă din grădiniță să strălucească într-o rochie precum o spumă albă, fără să se gândească foarte mult că spuma șterge tot praful pe unde trece și că albul absolut devine una din cele cincizeci de nuanțe de gri după 12 noaptea.

Miresele cu rochii mai puțin reușite nu sunt cele care nu au acordat atenția cuvenită evenimentului. Ci sunt doar părăsite mișelește de muza inspirației sau a bunului gust. Când sunt mult prea decoltate ne întrebăm: ce resort împinge o mireasă, viitoare soție, să arate lumii darurile cu care a fost decorată de mama-natură? Când este mult prea accesorizată ne gândim: ce goluri vrea să umple cu kilogramele de perle, ștrasuri, broderii, dantelării și tafta?

Simplitate = eleganță? Simplitate = lipsă de chef? Simplitate = banal și tern?

Dacă nu ești genul prințesă, nu ai corp de sirenă, ai fost mereu cu picioarele înfipte bine în pământ și nu ai visat la ‘zburători’, atunci cu siguranță rochia ta mireasă nu va fi inspirată din bibelourile memorabile ale anilor 80.

Probabil ai câștigat ceva ce miresele prințesă au pierdut pe drum sau n-au avut niciodată: încredere în forțele proprii, simțul ridicolului bine dezvoltat, viziune realistă și nealterată asupra vieții și luciditatea inteligentă cu care întrevezi viitorul. Pentru că viața în doi înseamnă un carusel de emoții și trăiri, de provocări, praguri, întrebări, de dureri și bucurii, împliniri sau crunte dezamăgiri.

Iar rochia de mireasă este dulcea sminteală a unei nopți zbuciumate și aglomerate, la care femeile visează o bună parte din viața lor. Dacă sunt rochii de mireasă mai puțin reușite printre aceste vise, la un moment dat va conta atât de puțin… că nici măcar autoarea visului nu-și va mai aminti.

Florentina Mușat

Foto: Hepta

Citește și:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Moda