Rinoplastie-Ce trebuie să cunoşti înainte de operaţie!

Nasul are un rol important pentru fizionomia noastră, de aceea atunci când el este disproporţionat, aspectul estetic este compromis.

Din fericire, pentru remedierea anumitor neajunsuri putem apela la rinoplastie, care presupune remodelarea, grefarea şi/sau transplantarea unei porţiuni de piele dintr-o parte a corpului.

De asemenea, prin acest tip de operaţie se pot corecta toate structurile nazale, atât cele cartilaginoase, cât şi cele osoase.

Chirurgia estetică a nasului presupune remodelarea piramidei nazale, a dimensiunii narinelor, laţimii şi a mărimii lui.

Pregătirile pentru operaţie.

Înainte de a opta pentru o astfel de intervenţie este bine să vă verificaţi starea de sănătate şi să vă informaţi corect asupra rezultatelor posibile, pe care le puteţi obţine.

Faţa noastră are un anumit grad de asimetrie, de aceea nu cereţi un nas simetric, ci unul care să se potrivească cel mai bine chipului.

Luaţi în considerare şi riscurile asociate acestei intervenţii, pentru că ar putea să apară infecţii sau sângerări.

După operaţie, se recomandă o perioadă de 3 luni în care se va evita expunerea la soare, la căldură excesivă sau frig, dar şi o protecţie faţă de posibile traumatisme, care ar putea influenţa nefavorabil forma şi aspectul nasului.

De asemenea, este de preferat să se aştepte în jur de 30 de zile după operaţie şi să nu se utilizeze lentile de contact, sau ochelari cu sprijin pe obraz.

Este bine de ştiut că piramida nazală se poate deforma foarte uşor până la circa un an, când se poate observa rezultatul final al intervenţiei.

Dacă rinoplastia a fost executată corect, atunci nasul va avea o formă perfect stabilă, care se va încadra şi va evolua de-a lungul anilor, odată cu întregul corp.

Dacă te-ai gândit vreodată să apelezi la rinoplastie, Dr. Florin Daniel Juravle, medic primar chirurgie plastică îţi răspunde la întrebări!

Postează întrebarea ta sub acest articol!
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Frumusete