Cum poţi scăpa de celulită!

La fiecare început de vară, devii mai atentă la semnalele corpului: pielea nu mai este atât de fermă, muşchii nu mai sunt atât de tonifiaţi ca vara trecută, când ai mers la sală, iar inestetica celulită acoperă în continuare zonele la vedere.

Chiar dacă există numeroase produse şi intervenţii chirurgicale menite să oprească sau să atenueze aspectul nedorit de coajă de portocală, acestea nu te vor mulţumi pe deplin dacă nu le combini cu un stil de viaţă echilibrat, din care să nu lipsească mişcarea şi un regim alimentar potrivit ţie.

În cartea sa, „Celulita poate fi învinsă” (Ed. Trei), medicul estetician Adina Alberts consideră că pentru a trata celulita, trebuie să afli întâi care sunt cauzele apariţiei acesteia.

Fumezi, bei multă cafea?

Fumatul favorizează apariţia celulitei, aşa cum se întâmplă şi în cazul consumului de cafea.

Cofeina stimulează eliberarea de adrenalină şi noradrenalină, cei mai importanţi hormoni ai stresului, care pregătesc organismul pentru un efort susţinut. Indiferent dacă efortul există sau nu, descărcările de adrenalină se produc oricum, iar organismul se „stresează“.

O ceaşcă de cafea este foarte bine-venită atunci când ne pregătim pentru un moment de concentrare maximă, fizică sau psihică. Dar, ca orice plăcere, abuzul dăunează.

Când nu eşti stresată?

„Femeia are cel puţin două slujbe full-time. Adesea chiar ne întrebăm când mai are timp şi pentru ea“, spune Adina Alberts, iar uneori doar o „gură“ de relaxare şi elimina-rea unei doze de stres zilnic poate reprezenta un tratament de înfrumuseţare.

Celulita apărută ca urmare a stresului intens, dar şi din cauza negării importanţei mişcării şi a exerciţiului fizic, a alimenţiei nesănătoase, iar ulterior se va constitui ea însăşi într-un factor de stres suplimentar.

Orice formă de stres favorizează celulita.

Divorţ, despărţire sau pierderea cuiva drag, eforturile psihice susţinute şi de lungă durată, activităţile fizice intense, toate sunt situaţii care nu numai că se pot intersecta, dar pot fi elemente ale unui conflict psihic.

Transformările maternităţii

Maternitatea reprezintă perioada din viaţa unei femei în care se produc cele mai importante transformări hormonale şi de masă corporală.

Impregnarea hormonală crescută, acumulările de grăsime care pregătesc organismul pentru naştere şi alăptare, retenţiile de lichide care favorizează schimburile metabolice dintre mamă şi făt, toate acestea determină exacerbarea formelor de celulită.

Tehnicile actuale permit aplicarea tratamentelor anticelulitice chiar şi la femeile însărcinate, sub control medical, fiind diferte în funcţie de vârsta sarcinii.

Ce poţi face?

Ideal este ca orice persoană care observă instalarea primelor semne de celulită să urmeze terapiile necesare, pentru că rezultatele bune vor apărea în scurt timp, costurile vor fi minime, iar întreţinerea ulterioară este reprezentată de 1-2 şedinţe lunare, care din punct de vedere financiar sunt la îndemâna oricui.

Dietele – Cea mai gravă eroare medicală stă în abandonul alimentelor vegetale în favoarea celor animale.

Lipsa de mişcare, consumul excesiv de dulciuri rafinate şi alimente bogate în grăsimi, precum şi conţinutul crescut de conservanţi din alimente, potenţiatorii de gust şi aditivi alimentari constituie factorii determinanţi esenţiali ai tulburărilor de alimentaţie. Să urmezi o dietă nu înseamnă „să ţii un regim de slăbire“, ci să adopţi un regim de alimentaţie corect pentru toată viaţa.

Dieta pentru slăbit este un ajutor pentru un interval scurt de timp. Un regim nutriţional nu influenţează direct celulita, dar poate să înlăture anumite cauze care îi favorizează apariţia, să prevină agravarea ei şi să potenţeze efectul terapiilor. Exerciţiile fizice – intervin în terapia anticelulitică prin două mecanisme importante: tonifierea musculară şi oxigenarea cu detoxifiere a ţesuturilor.

Programul trebuie să cuprindă o suită de exerciţii uşoare, care nu presupun de regulă folosirea aparatelor de fitness şi care constau în mers pe jos, mers pe bicicletă, dans, gimnastică aerobică.

Cremele anticelulitice – dacă produsele sunt aplicate după ce, în prealabil vascularizaţia la nivelul pielii a fost activată, absorbţia lor este şi mai mare. Important din componenţa unei creme este factorul vasodilatator, activator al vascularizaţiei, care produce o înroşire şi/sau încălzire locală.

Prin acţiunea lor, cremele stimulează circulaţia sângelui la periferie şi facilitatează detoxifierea ţesuturilor pentru că celulita este primul semn că, la nivel celular, există o intoxicare importantă.

Cele mai multe creme conţin şi factori de hidratare, detoxifiere şi hrănire. O cremă care este aplicată împreună cu una dintre procedurile moderne de tratament (endermologie, ultrasunete, radiofrecvenţă etc.) îşi va creşte eficienţa de câteva zeci de ori, spune Adina Alberts.

Recomandarea noastră este să foloseşti cu regularitate o cremă anticelulitică, să urmezi indicaţiile prezentate în ghidul de instrucţiuni şi să te înarmezi cu răbdare.

De cele mai multe ori, din lipsă de timp şi din dorinţa de a vedea rezultate chiar după prima aplicare, uităm că toate produsele au nevoie de o anumită perioadă pentru a-şi face efectul. Clasicele mişcări (frământarea, vibrarea, ciupiturile) trebuie să fie realizate de jos în sus, pe o perioadă de circa cinci minute pe fiecare zonă. După un astfel de masaj bea multe lichide.

Autor: Cătălina Ioancea

De ce este mai important sa fii in forma decat sa fii slaba

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Frumusete