Rezultate simulare Evaluare Națională 2018. Când vor fi afișate notele elevilor de clasa a VIII-a?

Anul acesta, aproximativ 180.000 de elevi din clasa a VIII-a au susţinut examenul de Simulare Evaluare Nationala 2018, perioada 5 – 7 martie 2018, conform calendarului publicat de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Notele obținute de elevii de clasa a VIII-a nu se pot constesta și nu se trec în catalog. Cu toate acestea, în anumite situații, cei care au obținut note bune și își doresc ca acestea să fie consemnate și catalogul de clasă, pot face o cerere scrisă în acest sens.

Rezultate simulare Evaluare Națională 2018

Rezultatele obținute de elevi la Simularea examenului de Evaluare Naționlă se vor afișa vineri, pe 16 martie, doar la şcolile în care elevii au susţinut examenul, nu și în varianta online, potrivit observator.tv.  Ulterior, rezultatele de la simulare vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ.

Profesorii vor purta discuții individuale cu elevii, apoi vor susține dezbateri la nivelul clasei, dar le vor comenta și în ședințele cu părinții. Mai mult, rezultatele obținute se vor analiza și la nivelul consiliului profesoral al fiecărei școli, pentru a fi îmbunătățite performanțele școalare.

Calendar examene Evaluare Națională 2018:

  • 4 – 8 iunie 2018 – Înscrierea absolvenților clasei a VIII-a în vederea participării la Evaluarea Naţională
  • 11 iunie 2018 – Limba şi Literatura Română
  • 13 iunie – Matematică
  • 14 iunie – Limba şi Literatura Maternă
  • 19 iunie (până la ora 12:00) – Afişarea primelor rezultate
  • 23 iunie – Afișarea rezultatelor finale.

Foto: hepta.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Barem Matematică la Simulare Evaluarea Națională 2018. Au fost publicate subiectele de la simularea de la matematică

Ce se întâmplă cu elevii care nu au putut susține simulările pentru Evaluarea Națională? Ministerul Educației a făcut anunțul

Mersul pe bicicletă, un obicei pentru tot mai mulți adulți și copii. În anul 2017, românii au cumpărat biciclete în valoare de 60 de milioane de euro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie