Barem Matematică la Simulare Evaluarea Națională 2018. Au fost publicate subiectele de la simularea de la matematică

Barem Matematică la Simulare Evaluarea Națională 2018. Au fost publicate subiectele de la simularea de la matematică

Elevii de clasa a VIII-a au susţinut, marți, simularea pentru Evaluarea Naţională 2018, la proba de matematică. Copiii au avut și astăzi parte de o zi încărcată de emoții, după ce ieri au susținut proba la Limba și Literatura Română. 

În urmă cu puțin timp au fost publicate, pe edu.rosubiectele care au picat la simularea de la matematică, dar și baremul de corectare.

În perioada 5-7 martie, Ministerul Educaţiei Naţionale organizează simularea pentru examenul de evaluare naţională 2018, iar prima probă a fost cea de limba şi literatura română. Potrivit calendarului stabilit, prima probă la simulare evaluare naţională 2018 a avut loc luni, 5 martie, la limba română, pe 6 martie se desfăşoară proba de matematică, iar pe 7 martie proba limbă şi literatură maternă din cadrul simulării pentru evaluarea naţională 2018.

La simularea evaluării naţionale 208 au fost aşteptaţi în jur de 180.000 de elevi de clasa a VIII-a vor, care vor susţine simularea la proba scrisă de limba şi literatura română pentru evaluarea naţională, potrivit Ministerului Educaţiei.

Elevii au avut la dispoziţie două ore pentru a rezolva subiectele la cele două probe, la Limba și literatura și română și la matematică.

Subiectele sunt elaborate de către specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro şi sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen şi parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea', arată Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), într-un comunicat de presă.

Notele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Acestea au rolul de a oferi un rezultat orientativ pentru pregătirea elevului, până la acest moment. De asemenea, poate reprezenta și o pregătire pentru examenul propriu-zis, care va avea loc la vară.

Barem Matematică la Simulare Evaluarea Națională 2018

Cu toate acestea, elevii care doresc consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi. În acelaşi timp, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte. Scopul urmărit este îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

MEN a precizat că obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obţinerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie.

Foto: shutterstock.com, captură edu.ro

Mihaela Tudor

Citește și:

Simulare Evaluare Națională 2018. Elevii de clasa a VIII-a susțin, astăzi, proba la Matematică

Vești bune pentru elevii. A fost promulgată legea care prevede distribuirea de fructe și legume în școli

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie