Rezultate Bacalaureat 2017. Când vor fi făcute publice notele și ce se întâmplă cu elevii care obțin media 10?

Rezultate Bacalaureat 2017

Examenul de Bacalaureat 2017, sesiunea iunie-iulie, s-a încheiat vineri cu proba la alegere a profilului, însă emoțiile pentru elevi sunt în continuare mari. Absolvenții de liceu așteaptă cu nerăbdare afișarea rezultatelor finale.

Chiar dacă au ieșit din febra examenelor, mulți elevi nu au scăpat încă de stresul Bacalaureatului. În majoritatea cazurilor, elevii știu cam ce notă urmează să obțină, având ocazia de a se autoevalua pe baza baremelor publicate de Ministerul Educației, pentru fiecare probă în parte. Cu toate acestea, absolvenții de clasa a XII-a așteaptă afișarea rezultatelor finale la Bacalaureat.

Când vor fi făcute publice notele la Bacalaureat 2017?

Notele obținute de elevi la fiecare probă a Bacalaureatului 2017 vor fi făcute publice pe site-ul Ministerului Educației și la avizierele liceelor pe 5 iulie,  până la ora 16. În ceea ce privește contestațiile, cererile vor putea fi depuse tot pe 5 iulie, între orele 16-20.

După soluționarea contestațiilor, rezultatele finale vor fi făcute publice pe data de 10 iulie.

Ce se întâmplă cu elevii care obțin media 10?

Elevii bucureșteni care obțin media 10 la examenul de Bacalaureat vor fi premiați de către Primăria Capitalei. Mai exact, aceștia vor primi diplome In Honoris, locuri în  tabere internaționale și premii în bani, potrivit a1.ro.

“Acest eveniment are ca scop recunoașterea efortului, rezultatelor și valorii elevilor bucureșteni care au obținut note de excepție la Bacalaureat și Evaluarea Națională, precum și șefilor de promoție din liceele bucureștene. Vom acorda acestor tineri atât diplome In Honoris — cea mai înaltă distincție oferită de Municipalitate — precum și tabere internaționale și premii în bani. Ne dorim astfel să onorăm rezultatele de excepție înregistrate de acești elevi în anul școlar care tocmai a trecut și să le arătăm cât prețuim efortul pe care l-au depus zi de zi. Trebuie să ne prețuim valorile și să facem tot ce ne stă în putință să le arătăm că munca lor este recunoscută și răsplătită”, a declarat primarul general al Capitalei,  Gabriela Firea, potrivit a1.ro.

Foto: hepta.ro

Citește și:

Începe înscrierea la liceu. Până când trebuie să completeze elevii fișele de înscriere și când are loc repartizarea computerizată

Bacalaureat 2017. Cum arată subiectele pe care le-au avut elevii de rezolvat la Geografie

Bacalaureat 2017. Ce subiecte au primit absolvenții de clasa a XII-a la Matematică

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie