Începe înscrierea la liceu. Până când trebuie să completeze elevii fișele de înscriere și când are loc repartizarea computerizată

înscrierea la liceu

După ce au primit rezultatele de la Evaluarea Națională 2017, absolvenții de gimnaziu se pregătesc pentru admiterea la liceu. Astfel, aceștia trebuie să completeze o fișă de înscriere, fișă în care își vor exprima opțiunile cu privire la unitățile de învățământ în care doresc să își continue studiile. 

Când începe înscrierea la liceu?

Astăzi s-a dat startul pentru înscrierea la liceu. Absolvenții de clasa a VIII-a și părinții acestora trebuie să completeze fișa de înscriere, care conține opțiunile fiecărui elev. Pentru a se asigura că acestea sunt completate corect, diriginții îi vor asista pe elevi. Completarea fișelor se va face până pe data de 6 iulie.

Când are loc repartizarea computerizată?

Repartizarea elevilor în unitățile de învățământ se va face pe baza mediei de admitere. Data aleasă pentru repartizarea computerizată este 12 iulie. În acest an, media de admitere este calculată în funcție de notele obținute la Evaluarea Națională 2017 și mediile din cei 4 ani de gimnaziu. Comparativ cu anii trecuți, notele de la Evaluarea Națională reprezintă în acest an 80% din media de admitere și nu 75% ca anul trecut, iar mediile V-VIII reprezintă un procent de 20% din media finală.

Elevii au obținut note tot mai mari în acest an la Evaluarea Națională, lucru care va ridica foarte mult media de admitere de la liceele de top. După soluționarea contestațiilor, numărul notelor de 10 a crescut de la 467 la 497 și s-au redus semnificativ și notele sub 5, potrivit adevarul.ro.

Rezultatele repartizării computerizare vor fi afișate pe data de 13 iulie, urmând ca în intervalul 13-17 iulie, elevii să depună dosarele de înscriere la unitățile de învățământ în care au fost repartizați.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Care a fost nivelul de dificultate al Evaluării Naționale și care este diferența între generația actuală și cele trecute?

Evaluarea Națională nu este un examen de admitere la liceu, deci nu este un concurs de selecție sau o probă de admitere

Rezultate finale Evaluarea Națională 2017. Au apărut rezultatele finale după depunerea contestațiilor

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie