Ce se întâmplă cu auxiliarele școlare și când vor ajunge pe băncile elevilor?

auxiliare școlare

Auxiliarele școlare reprezintă o problemă acută a sistemului de învățământ, iar până în acest moment, autoritățile nu au găsit o soluție pentru a o rezolva.

Începând cu anul 2011, cadrele didactice au libertatea de a-și alege auxiliarele după care vor preda la clasă, sigura condiție impusă fiind ca acestea să fie aprobate de Minister. Chiar dacă au îndreptat cererile lor către Minister, în vederea unei avizări, editurile s-au lovit de lipsa unor comisii sau metodologii de avizare. Astfel, la începutul acestui an școlar, ministrul Educației, Liviu Pop, a emis un ordin prin care anula avizele tuturor auxiliarelor, luându-și angajamentul ca până la data de 9 septembrie să fie disponibilă o comisie, care va crea metodologia de aprobare a unei liste noi de auxiliare.

Ce se întâmplă cu auxiliare școlare și când vor ajunge pe băncile elevilor?

Chiar dacă a promis o comisie care să se ocupe de avizarea materialelor auxiliare, ministrul Educației nu a rezolvat această problemă, iar elevii din clasele pregătitoare sau grădinițe, dar și cei din clasele a VI-a și a XII-a sunt obligați să învețe după manuale fotocopiate. Această măsură găsită de cadrele didactice, în lipsa manualelor avizate de Minister, a fost criticată de Liviu Pop.

„Eu nu sunt convins că astăzi tot ce se fotocopiază, tot ce se folosește la școală este în regulă din punct de vedere al programei școlare, a spus Liviu Pop.

Dacă ar fi să judecăm după informațiile prezentate de Ministerul Educației, problema auxiliarelor va fi rezolvată abia la începutul anului 2018. „În mod excepțional, în anul școlar 2017/ 2018 prima sesiune de evaluare a auxiliarelor didactice în vederea aprobării/ avizării se derulează pe parcursul a 60 de zile numărate de laîncheierea perioadei de depunere respectiv, data de 8.10.2017, cu mențiunea că, rezultatele evaluării vor fi comunicate în data de 5.01.2018., a fost informația publicată de Centrul Național de Evaluare și Avizare.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Povestea unui elev care a fost dat afară de la ore pentru că avea părul lung. Reacția conducerii liceului

O nouă instituție îi va proteja pe copii. Ce este Avocatului Copilului și cum va funcționa?

Kazuo Ishiguro, câștigătorul Premiului Nobel pentru Literatură 2017

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie