Revista Avantaje a premiat cele mai merituoase femei ale momentului la Gala Premiilor Femeia Anului 2016, desfășurată în cel mai elegant loc destinat evenimentelor festive, Le Chateau

gala femeia anului 2016

gala femeia anului 2016

De 19 ani, la Gala Premiilor Femeia Anului, revista Avantaje recunoaște și premiază femei care transformă obișnuitul în remarcabil. Celebrități și persoane publice implicate în activități caritabile, dar și eroine anonime care au reușit să facă din lumea în care trăim una mai bună.

Echipa redacției şi-a făcut o misiune de suflet ca la fiecare ediţie a Galei Femeia Anului, să premieze femei obişnuite cu poveşti neobişnuite. Pentru a încuraja femeile sa lupte împotriva nedreptăţilor cu care se întâlnesc in viaţa de zi cu zi. Ele alcătuiesc comunitatea femeilor puternice, a femeilor curajoase care nu acceptă verdictul „nu se mai poate face nimic!' Sunt femei care îşi transformă impasul sau tragedia personală într-o șansă de a schimba în bine viața celor care trec prin situații similare.

Gala Femeia Anului e mai puțin despre trofee, câștigătoare sau voturi. E despre o comunitate de femei implicate, cărora le pasă de lumea în care trăiesc și vor să schimbe atitudini și realități negative. Sunt femei care refuză să mai dea vina pe alții (sistem, stat, ministere, instituții) și preferă să fie ele schimbarea pe care și-o doresc în lume. Sunt tenace, de cele mai multe ori merg împotriva curentului, se luptă cu morile de vânt, cu neîncrederea, cu inerția unui sistem înțepenit în mentalități învechite, cu lipsa de fonduri, de spirit civic și de responsabilitate. Sunt peste 300 de câștigătoare care, pe parcursul 19 ani de recunoaștere publică, au țesut o rețea puternică de femei puternice, dedicate și implicate care își dau întâlnire la fiecare ediție pentru a povesti ce au mai făcut între timp și ce mai plănuiesc să construiască împreună. Ele sunt cele care, mai presus de povestea lor de succes, au de împărtășit o poveste despre valoare. Pentru că sunt autentice, credibile și te încurajează să-ți urmezi visul și vocația, indiferent de preț. Ele sunt cele care caută soluții, nu scuze. Ele sunt cele care nu se mai revoltă de mult întrebându-se retoric 'De ce eu?!', ci acceptă provocarea spunându-și 'De ce nu eu?! Ele sunt 'Femeia zilei', a fiecărei zi din viața lor în care mai construiesc ceva durabil.

 Am regăsit în nominalizatele prezentate la gală acelaşi tipar care transformă tragedia ori încercarea personală într-o şansă de a face ceva bun pentru cei care trec prin experienţe similare. E suferinţa aceea care sublimează în ceva pozitiv, care poate face lumină în viaţa celor care trăiesc aceleaşi încercări, care traversează acelaşi zbucium. Femei care, ajunse într-o situaţie-limită, îşi descoperă şi activează nişte resurse pe care nici nu şi le bănuiau. Despre astfel de femei scrie Revista Avantaje de peste 20 de  ani.
Le prețuim, le aducem recunoaştere, le premiem, le onorăm. Ele fac România mai suportabilă şi chiar frumoasă.

Le mulțumesc tuturor nominalizatelor care au participat la gală indiferent că au fost câștigătoare sau nu. Unele au venit chiar de departe, din alte colțuri de țară, într-un spirit de solidaritate feminină care în România este destul de firavă. Au dorit să își cunoască partenerele de competiție și să pună la cale noi parteneriate pentru proiecte sociale. Au venit să vadă ce pot construi împreună, nu cum se pot critica una pe cealaltă. Pentru că ele cred mai degrabă în colaborare decât în competiție. Le mulțumesc pentru felul în care au înțeles că lucrurile bune se fac împreună, nu separat, fiecare în turnul său de fildeș.

Le mulțumesc și câștigătoarelor care, indiferent că erau celebrități obișnuite cu camerele de filmat sau femei care urcau prima dată pe o scenă și luau un premiu, nu se sfiau să își manifeste emoția. Să își manifeste firesc trăirea pe care o aduce o astfel de recunoaștere publică. M-am bucurat că au fost premiate și femei din alte orașe decât Bucureștiul – Suceava, Brașov, Cluj. Asta arată că lucrurile încep să se miște – încet, dar sigur, în direcția corectă. Mai există speranță!

Pentru ca Avantaje a implinit 20 de ani, redacția revistei oferă un premiu special, pentru intreaga activitate, unei jurnaliste care se regaseste in valorile promovate de Avantaje: constanță, longevitate, evolutie spirituala, depasirea unor situatii-limita, spirit civic, compasiune și implicare în viața comunității.

Foto: Cristian Duminecioiu

Citește și:

Gala premiilor Femeia Anului 2016 — premii, trofee, emoții, vedete, interviuri, răsfăț, femei obișnuite cu povești neobișnuite

Video: cum a fost la gala Avantaje „Femeia anului 2016'

Ana Maria şi Miruna, cele mai tinere câştigătoare la gala „Femeia Anului 2016'

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro