Ana Maria şi Miruna, cele mai tinere câştigătoare la gala “Femeia Anului 2016”

Două adolescente de liceu, Ana Maria Tudorache și Miruna Alexandra Ojoga, sunt cele mai tinere câştigătoare ale galei “Femeia anului 2016”.

Pe scena castelului din inima Capitalei, Le Chateau, tinerele au fost premiate la categoria “Excelenţă în cercetare şi inovaţie” pentru entuziasmul și dedicarea cu care se implică încă din timpul liceului în proiecte de cercetare materializate în numeroase inovații în domeniul ingineriei medicale.

Cele două sunt membre ale Centrului de Iniţiere în Cercetare “Alexandru Proca”, sub îndrumarea dr. ing. Mircea Ignat. Fac parte din centru încă din septembrie 2014 şi de-a lungul celor 2 ani au reuşit să obţină o serie de rezultate uimitoare.

O parte din premiile obtinute sunt: medalie de aur la Infomatrix2015, etapa Nationala – categoria HardWare Control (proiect de inginerie medicala), medalie de aur la Infomatrix2015, etapa Internationala – categoria HardWare Control (proiect de inginerie medicala), calificarea si participarea la INTEL ISEF2016, Phoenix, Arizona – cel mai mare concurs de proiecte stiintifice si inventica pentru liceeni din toata lumea.

Dintre proiectele lor de inginerie medicala, cel mai premiat este manusa inteligenta care grabeste recuperarea persoanelor cu paralizie. Proiectul lor, Medical Rehabilitation: Sensors & Monitoring', constă în trei dispozitive care ar putea ajuta la recuperarea mai rapidă a persoanelor care au suferit de paralizie, in acest caz, o mănușă cu senzori, invenție destinată persoanelor care au suferit paralizii în urma unor atacuri cerebrale, atacuri cerebrale sau a accidentelor.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro