Reacție neașteptată a filosofului Mihai Șora în scandalul provocat de numirea cântăreței Irina Rimes ca ambasador onorific al Zilei Brâncuși

Scandalul provocat de acordarea titlului de ambasador onorific al Zilei Brâncuși Irinei Rimes nu pare să a sfârșit. Vedete și persoane publice și-au exprimat fie aprobarea, fie dezaprobarea față de acordarea acestui titlu artistei care a declarat că nu știe prea multe despre marele sculptor.

Printre figurile reprezentative ale țării noastre care au avut un cuvânt de spus în aceste controverse s-a aflat și filosoful Mihai Șora, acesta declarându-se total împotriva jignirilor care i-au fost aduse artistei de peste Prut.

Mihai Șora sare în apărarea artistei Irina Rimes

Într-o postare pe Facebook, Mihai Șora a pus toate jignirile primite de Irina Rimes pe seama frustrărilor sau a neajunsurilor celor care și-au dat cu părerea. După părerea filosofului, Irina Rimes este doar un copil care are tot timpul din lume să învețe despre Brâncuși: “Ce suflet schingiuit trebuie să ai ca să batjocorești un copil talentat și inteligent, scoțând din tastatură, la suprafața ecranului tău, frustrări, eșecuri personale, infirmități morale… Copilul Irina are timp să învețe câte în Lună și în stele despre Brâncuși: va învăța din mers, odată cu alți copii, cu cei care o prețuiesc și cresc alături de dumneaei. Poate chiar, într-o bună zi, va compune un cântec despre Brâncuși, despre arta lui“, a scris Șora pe Facebook.

Din cele câteva sute de comentarii pe care le-a primit Mihai Șora la această postare, cele mai multe l-au lădat pe filosof pentru modul că vede lucrurile cu atâta deschidere și înțelegere față de tineri.

Oana Roman, unul dintre principalii contestatari ai Irinei Rimes

Unul dintre cei mai mari contestatari ai Irinei Rimes a fost Oana Roman, care a declarat că artista e “incultă” și că “nu o duce capul deloc”: Am ascultat un discurs. Incoerent, aberant, plin de balbe, haotic, lipsit de substanță, fără nici o idee clară. Asta arată că nu s-a pregătit deloc si ca nici nu are nativ capacitatea de a se exprima logic in public pe un subiect atât de important. Nu putem sa lăsăm chiar pe oricine sa spuna orice. Mie mi se pare ca intr un fel multi se identifică cu lipsa ei de substanță si de aia se supăra asa rău. Cânta bine si mi plac piesele ei dar nu are ce cauta in alt context mai ales in unul legat de Ministerul Culturii și fenomenul Brâncuși', a fost unul dintre comentariile Oanei la adresa Irinei Rimes.

Citește și

Oana Roman, atac dur la adresa cântăreței Irina Rimes, ambasador onorific al Zilei Brâncuși: E incultă'

Ziua Constantin Brâncuși. Ce evenimente vor avea loc la București și la Târgu Jiu cu acest prilej

Foto Facebook Mihai Șora

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete