Ramadanul în Dubai: spiritualitate, turism, bucătărie tradițională arabească

Ramadanul în Dubai

Ramadanul în Dubai face ca luxul material extrem să se supună spiritualității celei mai pure. Iată ce semnificație are această perioadă sacră!

Ramadanul în Dubai

Ramadanul începe în ultima săptămână a lunii mai 2017 și durează aproximativ o lună. Este echivalentul islamic al unui post din tradiția creștină. Ziua nu se mănâncă. Singura masă permisă este cea de după asfințitul soarelui, numită Iftar. Respectarea Ramadanului este unul dintre Cei Cinci Stâlpi ai Credinței Islamice.

Orașul Dubai este capitala Emiratului Dubai, stat component al Emiratelor Arabe. Este cea mai luxoasă destinație turistică din Orientul Mijlociu și una dintre principalele destinații externe de vacanță ale românilor. Anul trecut, emiratul a fost vizitat de 51.000 de turişti din ţara noastră.

Ramadanul în Dubai și în lumea islamică

Pentru musulmanii din toată lumea, Ramadanul este cea mai sfântă perioadă a anului. Este a noua lună a calendarului islamic, și momentul în care se presupune că Profetul Mohamed a primit primele versuri din Sfântul Coran. În acest an, Ramadanul a început în Emiratele Arabe Unite pe 27 mai și se va termina pe 24 iunie 2017. Datele de început și de sfârșit se stabilesc în funcție de calendarul islamic și sunt în legătură directă cu fazele Lunii.

Luna Sfântă este dedicată rugăciunii, umilinței, faptelor caritabile și abstinenței – similar cu cele două posturi din calendarul creștin-ortodox. Pe parcursul Ramadanului, de la răsărit și până la apus, credincioșilor le este oprit să mănânce, să bea, să fumeze, să aibă raporturi intime. În general, trebuie să se supună trupește și sufletește unui regim de purificare.

Ramadanul în Dubai este o sărbătoare pentru oaspeți și prieteni

La origini, mesele de seară erau modeste și nu aveau alt scop decât să furnizeze resursele minime necesare organismului. Probabil că așa se întâmplă și astăzi în comunitățile sărace. Abia la sfârșitul Lunii Sfinte, în unele părții ale lumii islamice, are loc Bairamul, o sărbătoare a dulciurilor.

Dubaiul, însă, fiind un pol al bogăției planetare și un spațiu care atrage vizitatori de toate religiile și confesiunile, mesele nocturne sunt adevărate festinuri în care vasta tradiție culinară arabă atinge apogeul.

Ramadanul în Dubai

Orice local din oraș – de la vânzătorii de pe stradă până la cele mai rafinate restaurante ale emiratului – servesc cea mai bună mâncare, atât tradițional arabă, cât și internațională. Iftarul începe la apus și continuă până la orele mici ale dimineții, când deopotrivă generoasele bufete Suhoor sunt amenajate. Corturi maiestuoase luminate de felinare, ibrice și cești de cafea tradiționale arăbești și platouri de curmale coapte și labna rece – un iaurt tradițional – întâmpină oaspeții, în timp ce sunetele blânde de oud.

Ramadanul în Dubai este o culme a turismului spiritual, cultural, gastronomic și… de shopping. Indiferent de religie sau credințe, oricine se poate bucura de temele acestei luni binecuvântate – toleranța, compasiunea, recunoștința și, mai mult decât orice, generozitatea.

Festivalul Eid Al Fitr marchează sfârșitul Lunii Sfinte.

Poate ți se va părea interesant să afli câteva recorduri, curiozități și atracții turistice din Dubai!

Nu este nici prea târziu, nici prea devreme pentru o vacanță în Dubai.

Iar dacă vara aceasta ți-ai planificat altfel vacanța, gândește-te cum ar fi Revelionul la Dubai!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber