Raed Arafat îndeamnă românii să se vaccineze: „Am încredere în vaccin”

Raed Arafat îndeamnă românii să se vaccineze: „Am încredere în vaccin”

Raed Arafat a declarat în numeroase interviuri că vaccinarea este singurul mod de a scăpa de pandemie. Cu toate acestea el știe că mulți oameni sunt reticenți și că deja se știe că un procentaj destul de mare nu ar face acest pas.

Prima tranșă de vaccin anti-COVID-19 este pe cale să ajungă la noi în țară, ceea ce înseamnă că putem spune că avem o speranță după cea mai grea perioadă prin care a trecut România în ultima vreme.

În cadrul Observatorului de la Antena 1, Raed Arafat a susținut că în doar câteva luni va începe vaccinarea, care, în mod surprinzător, nu prea este așteptată de români. De teamă sau din cauza lipsei de informații, oamenii, în proporție de 40%, susțin că nu s-ar vaccin anti-COVID-19, deși la ATI sunt peste 1000 de pacienți care se luptă pentru supraviețuire.

Raed Arafat se va vaccina public dacă asta ar întări încrederea românilor. Același lucru, susține el, ar trebui făcut de mai multe persoane publice pentru a arăta românilor că nu este o minciună și că vaccinul este cât se poate de sigur.

„Vorbim de primul trimestrul al anului viitor, atunci se va începe vaccinarea. Când va veni vaccinul, va fi anunțat, imediat ce datele se vor stabili. Dar oamenii sunt supuși unui bombardament de informații, multe dintre ele nevalidate, iar la acest moment, prin puterea exemplului, putem arăta populației că trebuie să ne vaccinăm. Dacă asta este un mod de a convinge o mică parte de oameni, atunci nu doar eu, ci și alții ar trebui să o facă. Da, am încredere în vaccin și da mă voi vaccina la vedere, dacă trebuie. Sunt vaccinuri care sunt așteptate la nivel mondial. Toate țările membre UE vor primi același vaccin ca România', a spus Raed Arafat la Antena 1.

Arafat a mai subliniat, în direct, că pandemia va fi oprită dacă cel puțin 60% dintre români se vor vaccina. Seful DSP susține că se va face o campanie transparentă pentru a întrerupe acest cerc vicios.

„În mod normal ar trebui să se ajungă la 60-70% din populație să se vaccineze, ca să întrerupem acest cerc vicios. Atunci riscul de transmitere scade semnificativ și protejăm și persoanele care nu se vaccinează. Noi sperăm că oamenii să se convingă! Campania va fi transparentă, colegii vor explica de ce se face și ce se face. Oamenii trebuie să înțeleagă că așa oprim pandemia. Fiecare țară trebuie să ajungă la un număr de vaccinați ca să scăpăm de pandemie la nivel mondial', a conchis șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri