Personalitățile născute în Zodia Leului pe 28 iulie. Află cine s-a născut pe aceeași dată cu tine!

Prsonalitățile născute în Zodia Leului pe 28 iulie, Jaqueline Kennedy Onassis

Prsonalitățile născute în Zodia Leului pe 28 iulie s-au situat la cel mai înalt nivel în statele lor. O Primă Doamnă fashion icon și trei lideri, dintre care unul valorează 25 milioane de dolari. Află cine este atât de valoros și s-a născut pe aceeași dată cu tine!

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 28 iulie
JACQUELINE KENNEDY ONASSIS

Jacqueline Kennedy Onassis s-a născut pe 28 iulie 1929. A fost Prima Doamnă a Statelor unite din ianuarie 1961, până în noiembrie 1963. Pe 22 noiembrie 1963, soțul ei, Președintele John Fitzgerald Kennedy, a fost asasinat.

Jacqueline, născută Bouvier, a fost fiica cea mai mare a unui agent de bursă de pe Wall Street. În 1951, a absolvit Universitatea George Washington cu o licență în literatură franceză. Primul său job, însă, a fost de fotograf de anchetă la Washington Times-Herald.

În 1952, la un dineu, Jaqueline Bouvier, l-a cunoscut pe congressmanul John F. Kennedy. Era proaspăt ales ca senator de Massachusetts. În anul următor, cei doi s-au căsătorit. Au avut patru copii, dar doi dintre ei au murit la vârste mici. În 1961, când J.F.K. s-a instalat în funcție, Jaqueline a devenit cea dintâi Primă-Doamnă catolică. A rămas în istorie mai ales pentru renovările și redecorările masive pe care le-a coordonat în Casa Albă.

Prsonalitățile născute în Zodia Leului pe 28 iulie, Jaqueline Kennedy Onassis

Pe 22 noiembrie 1963, la Dallas, Președintele Kennedy a fost împușcat mortal în mașina decapotabuilă în care mergea împreună cu soția. Este celebră scena în care frumosul deux-pieces roz a Primei Doamne a fost împroșcată cu sânge și fragmente de creier. Președintele a murit în scurt timp, la spital. După funeralii, Jaqueline Kennedy și copiii s-au retras din viața publică.

Prsonalitățile născute în Zodia Leului pe 28 iulie, Jaqueline Kennedy Onassis

22 noiembrie 1963, Dallas, cu câteva minute înainte ca Președintele să fie împușcat.

În 1968, s-a căsătorit cu Aristotel Onassis, un armator grec. La vremea aceea, Onassis era cel mai bogat om din Europa și unul dintre cei mai bogați din lume. Un cuceritor și un afemeiat notoriu, Onassis avusese mai înainte o legătură cu celebra soprană Maria Callas.

Relația începuse în timp ce amândoi erau căsătoriți – și nu între ei. Amândoi au divorțat, dar de căsătorit nu s-au căsătorit. Onassis avea probleme cu afacerile lui în relație cu Statele Unite. Și sa- gândit să-și rezolve problemele folosindu-se de femei.

Mai întâi a avut o relație cu sora Primei Doamne. Apoi a profitat de tragediile din viața surorii mai influente – pierderea unui copil, apoi a soțului – ca s-o invite să se refacă pe yahtul lui, „Cristina'. Și a reușit s-o vrăjească și pe distinsa Jaqueline, acum văduvă.

În 1968, Onassis se căsătorește cu văduva Kennedy. Iar în 1969, se prezintă la ușa Mariei Callas, într-un val de lacrimi și implorări și cei doi își reiau relația. Onassis a fost cu generos, darnic în umilințe și cu una, și cu cealaltă.

Căsătoria cu Jaqueline Kennedi l-a îndepărtat de femeia pe care o iubea în felul lui despotic și jignitor. Și nici măcar nu i-a adus salvarea financiară. Clanul Kennedy nu mai era atât de influent cum fusese. În 1975, miliardarul ușor scăpătat moare în urma unei boli rare și a complicațiilor ei. Doi ani mai târziu, măcinată de suferință, moare și Callas, la numai 54 de ani.

Jaqueline Kennedy Onassis este pentru a doua oară văduvă. Se dedică artei, culturii și literaturii. Activează ca editor de carte. Și continuă să poarte stindardul feminității distinse și voluntare.

A rămas celebră pentru stilul său vestimentar pe care multe prime doamne îl imită. Pălăriuțele ei numite „pillbox' / „cutiuță de pastile' cocoțate pe vârful capului nu se vor demoda niciodată.

Din nefericire, la sfârșitul anului 1993, după o serie de bâjbâieli, este diagnosticată cu limfom non-Hodgkin, iar în mei 1994, moare demn, în somn. Este înmormântată alături de Președintele Kennedy și de cei doi copii ai lor morți.

În 2016, Natalie Portman a jucat rolul Jaquelinei Kennedy în „Jakie'. Filmul redă cele câteva zile care au trecut înter asasinat și funeralii. Părerile despre film au fost împărțite, dar nu entuziaste. A avut parte de multe nominalizări, dar numai de premii minore.

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 28 iulie
OAMENI POLITICI CONTROVERSAȚI

Hugo Chavez, președintele Venezuelei între 1998 și 2013 (4 mandate), s-a născut pe 28 iulie 1954. A venit la putere, conform tradiției sud-americane, în urma unei lovituri de stat militare. Orientarea sa de stânga, socialistă, a fost rețeta bună pentru diminuarea prăpastiei dintre săraci și bogați.

Și, tot conform tradiției sud-americane, cel care a venit să instaureze democrația, s-a transformat, treptat, în dictator. În ciuda protestelor publice împotriva păoliticii sale dictatoriale, este reales în 2007 și încă o dată, în 2011. În 2013 moare, după doi ani de luptă cu cancerul de colon, fără a-și termina ultimul mandat.

Abu Bakr al-Baghdadi, liderul Statului Islamic, este irakian și s-a născut pe 28 iulie 1971. În 2014, s-a proclamat calif. În 2011, Departamentul de Stat al Statelor Unite a anunțat o recompensă de 10 milioane de dolari pentru informații care vor duce la capturarea lui. În 2016, recompensa oferită a crescu la 25 milioane de dolari. Un om valoros!

Alexis Tsipras, Primul Ministru al Greciei, s-a născut pe 28 iulie 1974. Este în funcție din 2015. Orientarea sa politică este de stânga. În adolescență, a făcut parte din organizația comunistă de tineret.

A stârnit controverse la numirea în funcția de Prim Ministru, refuzând să jure pe Biblie. Este un critic sistematic al Bisericii Ortodoxe din Grecia. El și partenera sa de viață nu s-au formalizat să se căsătorească nici civil, nici. Își cresc împreună doi copii, din care unul se numește Ernesto, în onoarea celebrului revoluționar marxist Ernesto Che Guevara.

Mihaela Serea
Foto: Wikipedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber