Premierul Mihai Tudose, despre manualul de Educație fizică și sport: „Sunt convins că a fost o glumă”

După ce ministrul Educației, Liviu Pop, a venit cu propunerea de a introducerea unui manual pentru disciplina Educație fizică și sport, premierul Mihai Tudose a spus că aceasta este o glumă. El a subliniat că, mai întâi, copiii trebuie învățați să alerge, să se dezvolte corespunzător.

Mihai Tudose a făcut și câteva declarații pe această temă.

„Dacă pe data de 15 septembrie toate manualele sunt pe bancă, cuminți, așteptând elevii la școală, eu cred că domnul ministru Liviu Pop poate să ne prezinte și manualul de colorat pentru ora de sport, e dreptul lui să imagineze așa ceva. La Academia Națională de Educație Fizică și Sport, știți, se fac cursuri pe manuale, dar haideți întâi să învățăm copiii să alerge, să se miște, să se dezvolte corespunzător și mai puțin după manual. Adică dacă la ora de sport stăm tot în clasă cu manuale, e în regulă, nu știu cum arată caietul de teme pentru acasă la sport. O să aprofundăm subiectul cu domnul ministru, eu sunt convins că a fost o glumă', a spus Mihai Tudose luni seară, la Antena 3.

De asemenea, Ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, a declarat, vinerea trecută, la Brașov, că manualul pentru disciplina Educație fizică și sport este util atât elevilor cât și profesorilor, dar și părinților.

„Nu este influențată ora de sport de apariția acestui manual. În acest manual se arată corect cum se fac anumite exerciții, se explică corect mult mai pe îndelete anumite elemente pe care profesorul de sport le explică foarte, foarte repede. Lucruri pentru unii banale, pentru alții sofisticate, necunoscute, de aceea ora de educație fizică se desfășoară conform programei în sala de sport sau pe teren, dar nu influențează apariția manualului alte forme de evaluare pentru elevi decât cele prevăzute de lege. Prioritatea mea este să avem manuale la toate disciplinele, pentru că toate sunt importante', a explicat ministrul Liviu Pop.

Foto: Facebook

Mihaela Tudor

Citește și:

După ce a abandonat școala, o tânără din Vaslui a fost admisă la Medicină cu media 9,40. Povestea ei este incredibilă

Nu au avut posibilități materiale, dar au devenit elevi de 10. Cum au atins acești copii performanța?

Începând din toamnă, elevii vor avea manual de educație fizică. Care este utilitatea acestuia?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie