Nu au avut posibilități materiale, dar au devenit elevi de 10. Cum au atins acești copii performanța?

elevi de 10

Flavius Toargă

De cele mai multe ori, nivelul scăzut al educației este pus pe seama sărăciei. Chiar dacă aceasta poate reprezenta o cauză a notelor mici la învățătură, există elevi care au demonstrat că nu este nevoie de posibilități materiale pentru a atinge performanța.

Chiar dacă în sistemul actual de învățământ elevii sunt obișnuiți să meargă la meditații pentru a obține note mari la examene, multe familii nu își permit să le plătească copiilor lor ore suplimentare de pregătire sau să îi încurajeze să își continue studiile. Fără posibilități materiale, dar cu o ambiție de fier, doi elevi au demonstrat că performanța poate fi atinsă cu ușurință, atunci când îți dorești cu adevărat.

Luminița Apostol este un adevărat exemplu de determinare. În adolescență, eleva a abandonat școala pentru că mama ei nu își mai permitea să o susțină financiar. Cu toate acestea, ea nu a renunțat la educație și a reușit să își reia studiile. A dat examenul de Bacalaureat, dar nu a reușit să îl promoveze din prima, însă în a doua sesiune a obținut punctajul necesar pentru a promova, potrivit digi24.ro. Pentru că visul ei era să devină medic, Luminița Apostol a aplicat la Facultatea de Medicină, însă fără succes. Văzând cât de mult își dorește și ținând cont de faptul că nu a primit mediații, un profesor din Iași a susținut-o și acum eleva este studentă la medicină.

Un alt exemplu demn de urmat este Flavius Toargă. Flavius a învățat în timp ce mergea cu oile pe câmp și a reușit, fără ore suplimentare de pregătire, să intre cu media  9,59 la Colegiul Militar din Alba Iulia, pe care l-a absolvit cu 9,91. După ce a terminat liceul, Flavius Toragă a vrut să meargă mai departe și a fost admis la Academia Forţelor Aeriene.

Cei doi tineri au reușit să își depășească condiția, să lupte pentru visul lor și au demonstrat că nu este nevoie de foarte mulți bani sau de meditații pentru a avea performanțe școlare excepționale.

Foto: facebook

Citește și:

Începând din toamnă, elevii vor avea manual de educație fizică. Care este utilitatea acestuia?

Festivalul George Enescu pentru copii. Două biografii dramatizate: Enescu și Bartók

O tânără din Neamț a fost educată acasă și a obținut media 9,13 la Bacalaureat. Cum a reușit această performanță?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie