După ce a abandonat școala, o tânără din Vaslui a fost admisă la Medicină cu media 9,40. Povestea ei este incredibilă

Paraschiva Apostol

O tânără din Vaslui este un adevărat exemplu de ambiție și determinare. Chiar dacă acum se poate lăuda cu performanța de a fi admisă la Facultatea de Medicină cu media 9,40, povestea ei de viață este una de-a dreptul incredibilă.

Paraschiva Apostol este tânăra care a reușit să uimească pe toată lumea. Chiar dacă face parte dintr-o familie modestă, iar tatăl ei s-a stins în urmă cu ceva ani, tânăra a reușit să meargă mai departe și să își îndeplinească visul. Când era în clasa a VI-a, tânăra a fost nevoită să renunțe la studii din cauza banilor.

„Am avut neşansa să ajung într-o clasă cu copii care nu m-au primit tocmai bine, mulţi dintre ei de bani gata, care nu vorbeau cu oricine. M-am simţit marginalizată şi nu am reuşit să ma acomodez. Într-a V-a eram a treia din clasă, ori în noul loc eram cam pe la mijloc, spre coadă. Nu făceam faţă, nu aveam cu cine să discut, părinţii nu m-au înţeles. Dintr-a VII-a nu m-am mai dus deloc, am stat trei ani acasă. Aveam aproape 17 ani când a murit tata şi a venit părintele şi ne-a spus că ne va construi casă, dacă ne vom reapuca de şcoală, a spus Paraschiva Apostol, potrivit adevarul.ro.

După moartea tatălui, preotul din satul Parpaniţa, Vasilică Mihai Paraschiv, a fost impresionat de povestea tinerei și și-a luat angajamentul de a-i fi un al doilea tată, cu condiția ca ea să își reia studiile.

La 17 ani, Paraschiva Apostol a început să meargă din nou la școală. Nu numai că a reușit să treacă cu bine de examenul de Bacalaureat, ci a reușit să fie admisă pe locurile de la buget, la Facultatea de Medicină din Iași. Pentru că a făcut liceul la seral, educația primită aici a fost mai degrabă la nivel formal, lucru care a obligat-o pe tânără să învețe singură atât pentru Bacalaureat, cât și pentru admiterea la facultate.

Chiar dacă prima încercare de a intra la facultate a fost sortită eșecului, tânăra obținând media 6,40, în acest an, ea a fost inclusă în programul de pregătire al profesorilor Nedea de la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi din Iaşi. În urma pregătirii intense,  Paraschiva Apostol a reușit să intre la facultate, obținând media 9,40.

Provenind dintr-o familie cu venituri modeste, tânăra va fi susținută în continuare de Biserică.

Foto: adevarul.ro

Citește și:

Nu au avut posibilități materiale, dar au devenit elevi de 10. Cum au atins acești copii performanța?

Începând din toamnă, elevii vor avea manual de educație fizică. Care este utilitatea acestuia?

O tânără din Neamț a fost educată acasă și a obținut media 9,13 la Bacalaureat. Cum a reușit această performanță?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie