Praga: Orașul cu cea mai bună bere și 100 de clopotnițe

Dacă acum câteva decenii Praga era încă o destinaţie nedescoperită, astăzi capitala Cehiei este  unul dintre cele mai populare oraşe europene, fiind vizitat în fiecare an de aproximativ patru milioane de turişti.

Praga a fost centrul Republicii Cehe pentru mai bine de un mileniu, timp suficient pentru a aduna aici numeroase monumente impresionante, muzee, palate şi catedrale, multe dintre ele sub auspiciile Patrimoniului Mondial UNESCO.

Praga

Oraşul celor 100 de clopotniţe

Cu o istorie fascinantă, Praga îţi oferă prin clădirile sale câteva exemple splendide ale diferitelor influenţe arhitecturale, romanic, gotic, baroc, rococo, renascentist sau Art Nouveau. Vizitează Turnul de Pulbere Mihulka, ridicat pentru prima dată în secolul al XI-lea şi reconstruit în secolul XV, în stil gotic, pentru stocarea prafului de puşcă, Turnul Petrin, de observaţie şi de transmisie, construit în anul 1891, comparat adesea cu Turnul Eiffel, şi Turnul Televiziunii, înalt de 216 m, de unde ai o privelişte senzaţională asupra oraşului.

În centrul istoric, între Piaţa Wenceslas şi Podul Carol, turnurile gotice ale Catedralei Tyn, care pot fi văzute din orice parte a oraşului, contrastează cu stilul baroc al Bisericii Sf. Nicolae, în timp ce vechea primărie constă dintr-o îmbinare de clădiri gotice şi renascentiste. In fostul cartier evreiesc din Praga poţi admira cea mai veche Sinagogă activă din Europa şi prima clădire construită în stil gotic, în anul 1270. Principalul punct de atracţie din cartierul Mala Strana este Castelul Praga, un complex ce cuprinde un palat regal, o catedrală, trei biserici, o basilică, o mănăstire, turnurile de aparare, grajdurile regale şi câteva grădini magnifice.

Bere pragheză, distracţie şi shopping

Paradisul distracţiei din Praga se găseşte în Oraşul Nou, în Piaţa Wenceslas, care găzduieşte baruri, cluburi de noapte, restaurante şi magazine, precum şi Muzeul Naţional şi Opera de Stat. Cehii consideră că berile produse la nivelul local sunt o comoară naţională, iar turistii nu fac decât să aprobe acest lucru. Cea mai populara bere este Gambrinus, Kozel a primit premiul pentru calitate, în timp ce localnicii susţin că Pilsner Urquell ar fi cea mai bună. Nu-ţi rămâne decât să le încerci pe toate şi
să decizi cine avea dreptate.

Sejur Praga, Cehia

Hotel Clarion Congress 4*- de la 289 euro/persoana, transport cu avionul, transferuri, 5 nopti de cazare cu mic dejun, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro , call center 031/2263325

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber