Povestea dureroasă a lui Silke Pan. Cum a ajuns acrobata de la Românii au talent 2023 în scaun cu rotile

Silke Pan a ajuns în scaun cu rotile în 2007, iar de atunci viața ei s-a schimbat complet. Concurenta de la „Românii au talent' 2023 și-a spus povestea dureroasă în show-ul de la PRO TV.

Mama lui Silke Pan a fost profesoară de sport și gimnastică, iar tatăl ei a fost de profesie fizician și muzician amator. Acrobata s-a antrenat la Școala Națională de Circ din Berlin și apoi a lucrat aproximativ 15 ani ca trapezist și contorsionist.

Cel mai greu moment pentru ea în anul 2007, atunci când lucra cu soțul ei, Didier Dvorak, la trapez, iar acesta nu a mai prins-o, potrivit PRO TV.

„E soțul meu. Ne-am cunoscut în urmă cu 20 de ani. Am fost artistă de circ, contorsionistă și trapezistă. Am avut un accident în anul 2007. Lucram împreună la trapez, dar nu m-a prins. Asta e tot. De atunci, eu sunt paralizată de la talie în jos. Nu îmi simt și nu îmi pot mișca șoldurile și picioarele. Viața mea s-a schimbat complet. E o altă viață. Simți că ești captivă în propriul corp.

„Mâinile mi-au înlocuit picioarele. A fost de parcă nu aș mai fi avut niciun handicap'

După accident, nu puteam să stau jos fără să cad. Am încercat multe lucruri imposibile și am uitat de trecut. S-a terminat, dar am iubit mereu circul. Mi-am rugat bodyguardul și soțul să mă ridice în poziția asta. Era ceva incredibil, pentru că mâinile se mișcau singure și căutau echilibrul. Eram surprinsă! Atunci am știut, după atâția ani, că pot să mă țin câteva secunde în mâini, având o placă de snowboard prinsă de mine, să mă mențin rigidă. Știam că e începutul unei noi vieți. M-am antrenat în fiecare zi. Nu mă așteptam să fie posibil. În ziua aceea am plâns de bucurie. Mâinile mi-au înlocuit picioarele. A fost de parcă nu aș mai fi avut niciun handicap. Acum sunt recunoscătoare vieții. Vreau să le arăt oamenilor că și dacă te simți dezavantajat, trebuie să continui să îți urmezi visurile', a povestit Silke Pan în emisiunea de la PRO TV.

silke-pan-4SeparatorVEZI FOTOPOZA (1 / 8)

Silke Pan a pierdut la momentul respectiv tot ce strânsese, iar timp de 4 ani a avut datorii foarte mari, asta pentru că asigurarea ei de accident nu acoperea cheltuielile foarte mari. Concurenta de la „Românii au talent' 2023 este, conform cercetărilor ei și a opiniei multor alții, primul artist paraplegic care a interpretat un act solo de handstand.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Trending news
Mai multe din Vedete