Povestea dramatică de la Cascada Bigăr! Ce s-a întâmplat acolo? Iată cum arăta Cascada Bigar înainte de prăbușire

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Situată în Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița din județul Caraș-Severin, Cascada Bigăr a fost desemnată în anul 2013 de site-ul american The World Geography drept cea mai frumoasă cascadă din lume.

Din păcate, în după-amiaza zilei de 7 iunie, Cascada Bigăr, unul dintre cele mai frumoase locuri din România, s-a prăbușit, pare-se din cauze naturale.

Povestea apariției acestei superbe căderi de apă este, însă, la fel de frumoasă. O veche legendă spune că numele cascadei este legat de o fată care a fost închisă în grota de deasupra izvorului de tatăl ei, care a trebuit să pună în acest mod capăt iubirii imposibile dintre fata lui și un tânăr pe care îl chema Bigăr.

Se spune că, demult, pe Valea Almăjunului, trăia o familie de țărani gospodari a căror unică și mare amărăciune era că nu aveau copii. Femeia era atât de tristă, încât se ruga zi de zi pentru a rămâne însărcinată.

Într-o noapte, ea a visat o vrăjitoare care i-a spus că dacă va bea apă din izvorul de sub stâncă, va rămâne însărcinată. Vrăjitoarea i-a mai spus, însă, și că, dacă va aduce pe lume o fetiță, aceasta nu va avea voie niciodată să se îndrăgostească, altminteri va muri. A doua zi, femeia merse la izvor și bău apă fix din locul indicat în vis. Nu după mult timp, ea avea să rămână însărcinată.

Bucuria femeii avea să fie umbrită de faptul că aceasta născu o fată, iar ea știa care era condiția ca bebelușa să trăiască. Odată cu trecerea anilor, însă, copila a devenit o femeie foarte frumoasă, care era râvnită de toți flăcăii din ținut. Și, cum nimeni nu se poate pune în calea iubirii, fata s-a îndrăgostit de un băiat pe nume Bigăr.

Frumoasa poveste de dragoste dintre cei doi s-a încheiat brusc. Simțind primejdia morții, tatăl ei a închis-o în grota de deasupra izvorului. Se spune că strigătele de disperare ale fetei au fost auzite și de vrăjitoare. Aceasta nu a putut rămâne indiferentă la suferința tinerei și i-a transformat părul fetei într-o cascadă pe care au început să curgă lacrimile ei de durere.

Mai mult, vrăjitoarea îi șopti următoarele vorbe: „Vuietul cascadei îl va aduce aproape de tine pe cel pe care-l iubești, dar niciodată nu veți putea trăi împreună în această lume. El va trebui să moară înecat în lacrimile tale și tu vei muri odată cu el spre a renaște apoi, în cealaltă lume, în Tărâmul Regăsirii Dorului'.

Când a aflat de cele întâmplate cu iubita lui, băiatul Bigăr s-a aruncat în apele cascadei și a murit împreună cu aleasa inimii sale. Ei și-au continuat povestea de dragoste în lumea de dincolo, singurul loc în care era permisă iubirea lor. Se spune că îndrăgostiții care vin și bea apă din Cascada Bigăr vor avea parte de iubire veșnică.

Vezi cum ajungi la Cascada Vălul Miresei și la Cascada Cailor, două dintre cele mai frumoase cascade din România!

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri