Poveste cutremurătoare: „Fiul meu aproape a murit din cauza efectelor secundare ale Covid-19”

Când micuțul Cooper Hayton a fost testat pozitiv cu Covid-19, a suferit, din fericire, o infecție fără simptome. Dar câteva săptămâni mai târziu, copilul de 11 ani s-a îmbolnăvit critic din cauza unui efect secundar rar al virusului observat la copii.

Mama băiatului, Pippa Crook, a explicat că la patru săptămâni după ce Cooper a fost testat pozitiv pentru Covid, a făcut o febră incontrolabilă. Femeia în vârstă de 38 de ani a spus că fiul ei nu mai avea poftă de mâncare, a devenit letargic și s-a plâns de dureri sub coasta stângă, precum și de dureri de stomac.

L-a dus la medicul de familie care bănuia că Cooper avea sepsis și a chemat o ambulanță să-l ducă la spital. Dar medicii de la Royal Lancaster Infirmary au stabilit că a dezvoltat Sindromul Multisistem Inflamator Pediatric, scrie The Sun.

Afecțiunea rară apare la mai puțin de 0,5% dintre copiii care au avut Covid-19 și doar 1 până la 5 din 100.000 de copii infectați necesită internare în spital din această afecțiune.

Temperatura ridicată a lui Cooper a continuat și a dezvoltat o erupție cutanată pe corp, fața i s-a umflat și avea buzele roșii și ochii injectați de sânge. O ecografie a arătat că avea și stomacul inflamat și splina mărită.

Cooper, care locuiește în Milnthorpe, Cumbria cu familia sa, a primit timp de trei nopți antibiotice, 24 de ore de imunoglobuline și trei nopți de steroizi pentru a-și suprima sistemul imunitar în spital.

Mama băiatului a spus că atunci când Cooper a început să se simtă rău la o lună după Covid-19, nu i-a trecut prin cap că cele două boli ar putea avea legătură una cu alta.

„Ca mamă, te simți foarte vinovată pentru că nu știi. Totuși, dacă ar fi fost mai multă conștientizare a Sindromului Multisistem Inflamator Pediatric, poate aș fi recunoscut simptomele. Copiii au avut leziuni cardiace pe termen lung, deoarece au fost excluși sau diagnosticați greșit de atâtea ori înainte de a primi tratament. Copiii pot muri din cauza acestei afecțiuni', a declarat Pippa Crook, potrivit sursei mai sus menționate.

Cooper a putut să se întoarcă acasă după ce a petrecut șase nopți în spital, dintre care trei au fost la terapie intensivă. Din fericire, nu a suferit daune pe termen lung, dar trebuie să facă controale regulate la inimă.

Pippa Crook vrea acum că povestea lor să ajungă la mai mulți părinți și aceștia să cunoască simptomele afecțiunii care poate fi fatală. Mai mult decât atât este de părere că aceștia ar trebui să aibă încredere în instinctele lor dacă simt că este ceva în neregulă cu copilul lor.

„Știu că noi am fost cei norocoși. Nu aș vrea ca niciun copil sau părinte să treacă prin ceea ce am trecut noi', a mai adăugat mama băiatului de 11 ani.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate