Poți pierde în greutate făcând yoga?

Yoga sprijină dezvoltarea fizică, mentală și spirituală care îți permite să creezi cea mai bună versiune a ta.

Yoga poate fi, de asemenea, un instrument eficient pentru a te ajuta să pierzi în greutate, în special formele mai active de yoga. Și s-ar putea să constați că și conștientizarea dobândită printr-o practică de yoga blândă și relaxantă te ajută să slăbești.

Mulți experți sunt de acord că acest sport acționează în diferite moduri pentru a avea o greutate sănătoasă.

Yoga și conștientizarea

Aspectele mentale și spirituale ale yoga se concentrează pe dezvoltarea atenției. Acest lucru îți sporește gradul de conștientizare pe mai multe niveluri.

Te poate face mai conștient de modul în care diferite alimente îți afectează mintea, corpul și spiritul.

Potrivit Healthline, un studiu din 2016 a sugerat că persoanele care lucrează la această stare de conștientizare prin intermediul unei practici de yoga pot fi mai capabile să reziste tentației de a mânca alimente nesănătoase. De asemenea, aceștia pot deveni mai în armonie cu corpul lor, astfel încât să observe când sunt sătui.

Yoga este considerată a fi deosebit de benefică pentru persoanele care se luptă să piardă în greutate și în alte moduri.

Ulterior, un alt studiu din 2017 a raportat că antrenamentul de mindfulness (conștientizare) are beneficii pozitive pe termen scurt în ceea ce privește mâncatul impulsiv și activitatea fizică. Nu a existat niciun efect semnificativ asupra pierderii în greutate în mod direct, dar se crede că pierderea în greutate este asociată cu perioade mai lungi de antrenament de mindfulness. Sunt necesare studii suplimentare pentru a extinde aceste constatări.

Deoarece se recomandă să nu practici yoga pe stomacul plin, este probabil să faci alegeri alimentare sănătoase înainte. După o sesiune de antrenament, este posibil să ai mai multe șanse să poftești la alimente proaspete, neprocesate. De asemenea, este posibil să înveți să mesteci mai bine fiecare îmbucătură și să mănânci mai încet, ceea ce poate duce la un consum mai mic.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber