Portocalele

Portocalele
P

portocaleSunt, probabil, cele mai vechi fructe care au fost vreodata cultivate. Se gasesc pe parcursul intregului an, cu varf de recoltare in perioada decembrie- martie.

Nutritie
– Sunt o sursa bogata de vitamina C si fibre;
– Nu contin colesterol sau grasimi si au un aport caloric scazut.

Efecte benefice
– In problemele dentare si ale gingiilor;
– In tratarea si prevenirea ulcerului gastric si duodenal;
– In raceli si temperature ridicate ale corpului.

Cum le alegi
– Alege-le pe cele rotunde, tari, cu coaja neteda si care sunt destul de grele pentru dimensiunile lor;
– Diferitele pete existente pe coaja nu afecteaza gustul si calitatile fructului;

– Daca vrei sa pregatesti suc de portocale, alege-le pe cele cu coaja subtire. Portocalele mai usoare contin suc mai putin. In cazul in care vrei sa le mananci ca atare, selecteaza-le pe cele cu coaja mai groasa.

Cum le pastrezi
Portocalele se pot pastra la temperatura camerei pe o perioada de pana la doua zile, dar apoi e bine sa le pui in frigider, departe de legume. Aici, pot fi pastrate pe o perioada de doua saptamani.

Cum le consumi
– Se spala bine;
– Daca doresti sa faci suc, adu-le la temperatura camerei si pastreaza pielita alba pentru ca ea contine multe vitamine;

– odata preparat sucul, este bine sa-l consumi aproape imediat pentru ca, dupa patru ore calitatea acestuia incepe sa scada;
– Consuma-le in salate, alaturi de ceapa, masline si castraveti;
– Consuma-le alaturi de alte fructe subtropicale, tropicale sau alaturi de nuci sau lapte
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro