Pierderea virginității doare? Top 3 întrebări pe care tinerii și le pun despre sex

Tinerii sunt tot mai interesați de problemele legate de viața sexuală, dovadă stând întrebările pe care aceștia și le pun despre sex. 80% dintre adolescenți sunt de părere că educația sexuală ar trebui să existe în școli, dar în lipsa acesteia, tinerii aleg să se informeze folosind platformele online. 

Se află la vârsta când încă descoperă lucruri și pentru a se asigura că nu fac alegeri greșite, tinerii aleg să se informeze în mediul online. Un top al întrebărilor la care tinerii ar dori să afle răspunsul a arătat care sunt principalele lor curiozități referitoare la acest subiect.

Top 3 întrebări pe care tinerii și le pun despre sex

1. Pierderea virginității la băieți este dureroasă?

Aceasta este întrebarea la care băieții  au căutat de cele mai multe ori răspunsul. Dacă în cazul fetelor s-a vorbit mai des despre acest lucru, băieții simt nevoia de mai multe informații referitoare la schimbările care se produc în organismul lor în momentul dezvirginării. Un specialist a răspuns la această întrebare, asigurându-i pe tineri că relațiile sexuale sunt diferite în funcție de fiecare persoană în parte. În plus, adolescenții au primit și câteva sfaturi pentru a evita apariția durerilor. Mișcările nu ar trebui să fie prea bruște, iar preludiul ar trebui prelungit.

2. Cât de sigure sunt pilulele de a doua zi?

Cea mai mare nelămurire a fetelor este legată de eficiența pilulelor de a doua zi. Specialistul a explicat că acestea ar trebui folosite doar în cazul unui accident, fiind nevoie ca pilula să fie luată cât mai repede, dar fără a depăși 72 de ore de la contactul sexual.

3. Există riscul de apariție a unei sarcini în condițiile în care nu a avut loc o ejaculare în interiorul vaginului, în lipsa unei metode sigure de protecție?

Această întrebare a fost clasată pe locul 3 de către specialiștii platformei www.planificaneprevazutul.ro. Chiar dacă sarcina apare în urma ejaculării în interiorul vaginului, în timpul erecției, bărbatul elimină un lichid care ar putea conține spermatozoizi și care ar putea crește șansele de sarcină. Din acest motiv, medicii le recomandă tinerilor să folosească prezervativul sau orice metodă de contracepție la fiecare contact sexual.

Citește și:

Legea împotriva violenţei psihologice în şcoli a fost adoptată

Cum să crești un copil fericit?

Ce știu tinerii despre educația sexuală? Acestea sunt miturile pe care le consideră informații de bază

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Educatie