Personalitățile născute în Zodia Racului pe 20 iulie. Află cine s-a născut pe aceeași dată cu tine!

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 20 iulie, Sandra Oh

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 20 iulie includ două actrițe celebre. Sandra Oh se va mai întoarce în serialul „Anatomia lui Grey'? Cum a murit, de fapt, Natalie Wood? Sunt două întrebări care, periodic, revin în actualitate. Află ce personalități s-au născut pe aceeași dată cu tine!

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 20 iulie
SANDRA OH

Sandra Oh s-a născut pe 20 iulie 1971, în Canada. Părinții ei sunt de origine coreană și au emigrat în Canada în anii ‘60. Sandra a început relația cu scena ca balerină. Dar, ca studii superioare, a ales Drama. Cariera de actriță și-a început-o în 1989, la televiziune.

Are în portofoliu aproximativ 38 de roluri în cinematografie și 30 în televiziune. A câștigat 9 premii de mai mică sau mai mare anvergură. Este recunoscută mai ales pentru rolul Dr. Cristina Yang din „Anatomia lui Gray'. Cu acest rol a câștigat cel mai valoros premiu, un Glob de Aur, în 2006, la începuturile serialului.

În 2014, după ce a jucat în 227 de episoade, a părăsit serialul, pentru a profita și de alte oportunități. Actrița declară că i-a luat doi ani să se poată desprinde de acest rol. În acest timp, a făcut psihoterapie pentru a se putea despărți de universul „Anatomiei lui Gray'. Recent, a fost întrebată dacă își pune problema să se întoarcă în proiect. Răspunsul ei a fost „Mai degrabă, nu. Au trecut patru ani și m-am îndepărtat prea mult de acel rol. Nu mă mai văd făcându-l.'

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 20 iulie
NATALIE WOOD

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 20 iulie, Natalie Wood, Cgristopher Walken, în Brainstorm

Natalie Wood și Christopher Walken, în „Brainstorm'

Actrița americană Natalie Wood s-a născut pe 20 iulie 1938. Numele său real era Natalia Nikolaevna Zakharenko. Părinții erau imigranți de origine rusă și ucraineană. A avut o soră, Svetlana, care a devenit și ea actriță, sub numele Lena Wood.

A debutat în film la vârsta de patru ani, în „Miracolul de pe Strada 34'. Mai târziu, a jucat în alte filme celebre: „Rebel fără cauză', „Poveste în cartierul de vest', „Splendoare în iarbă'. Înainte de a împlini 25 de ani, fusese, deja, nominalizată de trei ori la Premiile Oscar.

Nu a primit nici un premiu Oscar. În schimb, a câștigat de trei ori Globul de Aur, cu rolurile din „Rebel fără cauză', „From Here to Eternity' (serial TV) și la categoria World Film Favorite.

În 1957, s-a căsătorit cu actorul Robert Wagner de care a divorțat în 1962. În 1969, s-a căsătorit cu producătorul, de care a divorțat în 1972, pentru a se căsători din nou cu Robert Wagner.

În noiembrie 1981, în perioada filmărilor pentru „Brainstorm', cei doi protagoniști, Natalie Wood și Christopher Walken, împreună cu Robert Wagner, au plecat într-o plimbare spre insula Santa Catalina. La bord se mai afla căpitanul ambarcațiunii. În dimineața zielei de 29 noiembrie, cadavrul actriței a fost recuperat din apropierea plajei, la o distanță de 1 km de vas. În apropiere, a fost găsită barca de salvare de pe vas, dezumflată.

Ancheta asupra acestei morți suspecte n-a dus la nici un rezultat concret. Concentrația de alcool din sânge, leziunile de pe corpul victimei și cearta din seara precedentă cu soțul ei au generat mai mult întrebări decât răspunsuri. Cazul a fost redeschis în 2011. Se presupune că Wood flirta cu Walken. Robert Wagner ar fi putut s-o ucidă din gelozie. Christopher Walken nu este suspectat că ar avea vreo legătură cu crima. Întrebarea care rămâne este: unde plecase actrița în puterea nopții, cu barca de salvare?

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 20 iulie. Știința cere răbdare

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 20 iulie, Gregor Mendel

Gregor Mendel, călugărul austriac care a pus bazele geneticii, s-a născut pe 20 iulie 1822. Totul a pornit de la celebrul său experiment cu mazărea. An de an, a selectat boabe de la plante cu anumite caracteristici și le-a cultivat. A observat astfel cum se perpetuează caracteristicile respective. A presupus că acestea se transmit printr-un fel de cod înscris în ființa vie, nu la întâmplare, nici după voia Domnului.

Tadeusz Reichstein, chimist de origine poloneză, laureat al Premiului Nobel pentru Medicină, s-a născut pe 20 iulie 1897. A obținut Nobelul în anul 1950, pentru sinteza acidului ascorbic, cunoscut ca vitamina C. În acel moment, a fost soluția miraculoasă împotriva scorbutului, o boală devastatoare.

Gerd Binnig, fizician german, laureat al Premiului Nobel pentru Fizică, s-a născut pe 20 iulie 1947. În 1986, împreună cu Heinrich Rohrer a împărțit jumătate de premiu pentru proiectarea microscopului electronic cu scanare și tunelare. Cealaltă fiindu-i acordată lui Ernst Ruska, cel care a construit primul microscop electronic.

Mihaela Serea
Foto: Wikipedia, Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Timp Liber