Personalitățile născute în Zodia Leului pe 31 iulie. Află cine s-a născut pe aceeași dată cu tine!

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 31 iulie

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 31 iulie sunt demne de patronul lor astral, Soarele. Au avut în viață traiectorii complet neașteptate. Ceea ce îi sperie pe alții nu i-a ținut în loc pe acești Lei. Află cărei personalități născute pe aceeași dată cu tine i-a purtat noroc numărul 13!

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 31 iulie
J. K. ROWLING


Joanne Rowling s-a născut pe 31 iulie 1965. Sub semnătura J. K. Rowling, scriitoarea britanică a publicat celebrele romane pentru copii și adolescenți din seria „Harry Potter'. A început să scrie la vârsta de cinci ani. Prima ei poveste se numea „Rabbit' / „Iepuraș'.

A studiat și a cercetat în particular literatură francază, mitotlogie greacă, romană și scandinavă. Toate cunoștințele acumulate sunt valorificate în cele șapte romane din seria „Harry Potter'. Primul volum, „Harry Potter și piatra filosofală' l-a scris în cea mai mare parte în Scoția, între 1993 și 1995. Era într-o perioadă foarte proastă, în plan personal și profesional. Era, practic, șomeră și stătea la sora ei, Diane. Așa că s-a refugiat în lumea pe care o crea zi de zi, în scris.

Dar n-a fost deloc ușor să-și publice primul volum. A fost refuzată, rând pe rând, de 12 edituri! Adică 12 editori își mușcă mâinile și astăzi pentru lipsa totală de pricepere și intuiție! Numărul 13 a fost cu noroc. Al 13-a editor căruia i-a trimis manuscrisul, Barry Cunningham de la Bloomsbury, a văzut, în sfârșit, ce noroc l-a lovit. În 1997, apare la editura Bloomsbury primul volum, apoi următoarele șase; ultimul din seria apare în 2007. S-au vândut în întreaga lme peste 500 de milioane de exemplare din cărțile „Harry Potter', devenind seria best-seller numărul unu din istorie.

Din 2001 până în 2010, apar cele opt filme „Harry Potter'. Ultimele două volume, fiind foarte lungi, au fost ecranizate în câte două părți. J.K. Rowling a devenit în 2004 prima persoană miliardară în USD, exclusiv din vânzarea de cărți. Adăugând toate mărcile și licențele vândute – jocuri video, produse pentru copii etc. – pentru care scriitoarea are mereu de încasat bani din toată lumea, probabil că banii nu mai sunt o grijă pentru ea.

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 31 iulie
GERALDINE CHAPLIN

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 31 iulie

Stânga: în „Doctor Jivago' (1965), cu Omar Sharif

Actrița Geraldine Chaplin, născută pe 31 iulie 1944, este fiica actorului Charles Spencer Chaplin și al Oonei O’Neill, fiica celebrului dramaturg Eugene O’Neill. Până la 17 ani, făcut balet și a devenit vorbitoare fluentă de franceză și spaniolă. Apoi a început să se preocupe de actorie.

Primul rol important îl joacă în „Doctor Jivago' (1965), alături de Omar Sharif. Pentru acest rol este nominalizată la Globul de Aur. În 1992, a jucat rolul bunicii sale, Hannah Chaplin, într-un film biografic despre tatăl ei, Charlie Chaplin. În rolul lui Charlie Chaplin, Robert Downey Jr.

Cariera ei totalizează 155 de roluri în film. Dintre aceastea, șapte filme sunt în diferite stadii de producție și urmează să aibă premierele în 2018 și 2019. Deci, este o actriță cât se poate de actuală.

A fost recompensată cu numeroase premii, mai ales în lumea hispanică, pentru roluri jucate de ea în filme spaniole și sud-americane.

De altfel, conexiunea ei cu cultura de limbă spaniolă s-a exprimat și prin cele două relații de lungă durată. Cu regizorul Carlos Saura, a avut o relație de zece ani, din care a rezultat primul copil, Shane Saura Chaplin. Cu chilianul Patricio Castilla are fiica numită Oona, născută în 1986. Geraldine și Patricio s-au căsătorit formal în 2006.

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 31 iulie
LOUIS DE FUNÉS

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 31 iulie

Actorul francez Louis Germain David de Funés de Galarzas-a născut pe 31 iulie 1914. A fost unul dintre cei mai mari comici ai tuturor timpurilor. A fost una dintre principalele figuri în epoca de aur a comediei franceze, alături de Bourvil și Fernandel. A jucat peste 160 de roluri în film și peste 100 în teatru.

Părinții lui erau spanioli, un cuplu de îndrăgostiți silit să fugă peste mări și țări, pentru că familiile lor se opuneau iubirii lor. Copilul născut din această mare dragoste n-a ieșit prea frumos, dar a avut toate celelalte calități. Între altele, era foarte inteligent și vorbea fluent franceză, spaniolă și engleză. A fost foarte dotat pentru muzică. Primul său job a fost de pianist într-un bar din Place Pigalle. Și avea tone de umor. Deseori făcea umor din muzică și, cu tot repertoriul de gaguri, îi distra copios pe clienții barului.

Cariera lui de actor a demarat greu. Pe vremea când încă se căutau actorii înalți, frumoși, cu prestanță, ce șanse avea un actor scund, slab și cu o față extrem de mobilă? Abia în 1964, cu „Jandarmii din Saint-Tropez', începe acea perioadă prolifică a comediei franceze, în care Louis De Funès devine rege. „Omul cu 40 de fețe pe minut', cum a fost supranumit, a fost favoritul Europei, mai ales al publicului din Europa de Est și Uniunea Sovietică. America l-a descoperit abia în 1973, în filmul „The Mad Adventures of Rabbi Jacob'.

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 31 iulie

Succesul lui a fost, până la urmă, atât de mare, încât familia și-a cumpărat Castelul Clermont, construit între anii 1643 și 1649. Aici a murit în 1983, în urma unui Atac de cord, marele comic Louis de Funés. În 1973 fusese decorat cu Legiunea de Onoare.

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 31 iulie
NOSTALGIA ANILOR ‘70-‘80

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 31 iulie

În aceeași zi, în același an – 31 iulie 1949 – s-au născut Andrei Partoș și Mircea Baniciu. Aceste două nume poate nu spun nimic tinerei generații, dar spun enorm părinților voștri. Sunt legate de muzica de calitate, ca formă de rezistență în anii socialismului.

ANDREI PARTOȘ, brașovean de origine, era absolventul unei facultăți de psihologie și chiar a profesat, timp de 10 ani. Apoi, din 1985, a devenit unul dintre cei mai importanți oameni de radio și promotor al muzicii bune. Vara, era DJ la Ring și Radiovacanța Costinești. Pe atunci se spunea că „prezintă programe de discotecă'.

De-a lungul carierei sale a luat interviuri celor mai mari nume ale muzicii pop și rock ale vremii. Dintre acestea, Rod Stewart, Chris de Burgh, Joe Cocker, Gipsy Kings, Eros Ramazzotti, Joan Baez, Kylie Minogue, Patricia Kaas, Smokie, Engelbert Humperdinck, Julio Iglesias, Mireille Mathieu, Bonnie Tyler, Chris Norman, Albano.

Emisiunea sa, „Psihologul muzical', de la Radio România Actualități a depășit 700 de ediții. Se poate intra în legătură cu Andrei Partoș telefonic și pe pagina de Facebook a emisiunii.

MIRCEA BANICIU, timișorean de baștină, se pregătea pentru o carieră de arhitect. În anul întâi de facultate, însă, a fost cooptat în trupa Phoenix, cea mai mare legendă a muzicii românești. Trupa avea – și are – un stil inconfundabil, foarte valoros. În mizica pe care o face, combină elemente de folclor cu sonorități rock.

Timp de șapte ani, Phoenix însuflețește tânăra generație, într-o epocă în care ideologia cenușie a comuniștilor ne întuneca tot mai mult viața. Când deja trupa a fost considerată prea progresistă, prea occidentală, membrii acesteia s-au hotărât să fugă in țară. Mircea Baniciu, compozitor, solist vocal și chitarist în trupă, a rămas în urmă, în România.

Din 1977, de la evadarea trupei Phoenix din lagărul comunist, Baniciu a fost unul dintre cei care ne-au ajutat să rezistăm și să ne mai bucurăm de tinerețe și de viață. Concertele pe care le susținea în toată țara, alături de formația „Roșu și Negru' și de solista „Dida Drăgan', erau evenimente pe care le așteptam cu emoție o dată pe an. Albumul care a apărut fără titlu, cunoscut ca „discul galben', probabil că nu lipsea din nici o casă în care trăia cineva tânăr.

În 1989 – Revoluția, libertatea. După revenirea în țară a trupei Phoenix, firul nu s-a reînnodat cu adevărat. Din motive care rămân de neînțeles, după doi ani în care trupa dă câteva concerte în formula veche, liderul Nicu Kovacs devine ostil față de Baniciu și îl determină să părăsească barca. Un Leu cedează în fața unui Berbec? Aici trebuie să fie vorba de ascendent. Sau de orgoliul Leului? Să-i zicem demnitate.

*

Pe 31 iulie 1962 s-a născut WESLEY SNIPES actor, producător de film, maestru de arte marțiale. Este creditat cu 64 de roluri în filme thriller, de acțiune și drame, precum și cu 16 filme în calitate de producător.

Mihaela Serea
Foto: Wikipedia, Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber