Personalitățile născute în Zodia Leului. Află cine s-a născut pe aceeași dată cu tine!

Ce semnifică titlul filmului în care Viola Davis a jucat rolul său cel mai premiat? Ce legătură are Chris Hemsworth cu România? Ce semnifică mărul mușcat, logo-ul Apple Computers? Află poveștile pe care au să ți le spună personalitățile născute în Zodia Leului pe 11 august.

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 11 august
CHRIS HEMSWORTH

Actorul australian Chris Hemsworth s-a născut pe 11 august 1983 și a fost desemnat în 2014 de revista People, drept cel mai sexy bărbat în viață. A jucat în unele dintre acele seriale australiene cu medici, cu polițiști, cu fermieri la care ne uităm ca la o alternativă mai inteligentă a telenovelelor. A intrat apoi în francizele americane Star Trek și Thor.

Cariera lui este în plină dezvoltare. Are deja 39 de roluri la activ, din care patru, în filme ce urmează să apară anul acesta și anul viitor.

Este căsătorit din 2010 cu actrița Elsa Pataky, cu 4 ani mai în vârstă decât el, a cărei mamă este româncă. Au împreună 3 copii. Elsa este considerată una dintre cele mai frumoase românce de la Hollywood. Superba actriță vorbește des despre originea ei. Elsa recunoaște că  nu stie multe lucruri despre țara natală a mamei sale, deși vorbește limba română. Mai mult, ea susține că bunicul ei, Mircea Medianu, un cunoscut actor și profesor de teatru în România, i-a influențat cel mai mult copilăria, alături de bunica Roza.

Elsa Pataky stars in outdoorsy photoshoot as she joins husband Chris Hemsworth as new ambassador for wellness brand SwisseSeparatorVEZI FOTOPOZA (1 / 7)

Personalitățile născute în Zodia Leului
VIOLA DAVIS

Actrița americană Viola Davis s-a născut pe 11 august 1965, într-o familie cu cinci copii. Tatăl ei era antrenor de cai iar mama, muncitoare într-o fabrică și activistă pentru drepturile civile ale cetățenilor de culoare. A crescut în sărăcie, într-o familie discfuncțională. Când Viola avea doi ani, a ajuns la închisoare împreună cu mama ei, arestată în timpul unor proteste.

După colegiul din Rhode Island, a studiat actoria la Julliard, cu o bursă. În 1996, a avut un mic rol în filmul The Substance of Fire, pentru care a fost plătită cu 528 $. Primul rol și primii bani câștigați din actorie. Cariera ei a început să prindă formă sub bagheta lui Steven Soderbergh, unul din întemeietorii cinematografiei independente din Statele Unite. Acesta a distribuit-o în patru dintre filmele lui, scoțând-o astfel din zona TV, rampa de lansare a actorilor americani.

Cariera ei numără astăzi 76 de roluri în filme și producții TV. Cameleonică fiind, poate fi acum superbă și strălucitoare, iar în momentul următor, jalnică sau dramatică. Astfel, ori de câte ori este nevoie de un personaj feminin de culoare care să aibă un impact puternic, Viola Davis este una dintre alegerile preferate ale regizorilor.

Rolul din Fances (2016) în care joacă alături de Denzel Washington, i-a adus Un Premiu Oscar, un Glob de Aur și Premiul Academiei Britanice. Titlul „Fances' face aluzie la felul în care definesc oamenii de rând visul american: să aibă o casă cu „white-picket-fence', adică cu gard de șipci albe. Totodată, titlul ne duce cu gândul la faptul că au rămas un fel de garduri invizibile care îi separă pe americanii de albi de cei de culoare, care nu au același drept la fericire.

Viola Davis a primit în 2015 Premiul Emmy pentru rolul din serialul „How To Get Away With Murder'.

Personalitățile născute în Zodia Leului
STEVE WOSNIAK

Născut pe 11 august 1950, Stephen Gary Wozniak este, împreună cu Steve Jobs, cofondator al companiei Apple Computers. În 1976, a proiectat computerul Apple I, care semăna mai mult cu o mașină de scris. În 1977, a creat Apple II, care a intrat în producția de serie.

În timp ce Wozniak era cu inteligența tehnică, Jobs era cu inteligența comercială. De fapt, Jobs a avut ideea să producă în serie și să vândă ceea ce Wozniak crease doar pentru el. Jobs și-a pus la bătaie dormitorul pentru crearea prototipurilor. Apoi, când n-a mai fost loc, și-a transformat garajul în atelier.

De ce un măr mușcat? De ce în culorile curcubeului? Logo-ul Apple Inc. a fost adoptat ca omegiu adus lui Alan Turing, englezul care a pus bazele inteligenței artificiale. Era matematician specializat în logică și criptologie. În timpul celui de Al Doilea Război Mondial, a lucrat pentru guvernul britanic la descifrarea codurilor folosite de armata germană.

Pentru că era homosexual și pentru că homosexualitatea era o infracțiune în Marea Britanie, a fost judecat în 1952. A fost obligat să urmeze timp de un an un tratament pe bază de substanțe chimice care să-i neutralizeze sexualitatea. Lovitura a fost că nu și-a mai putut găsi de lucru și guvernul a refuzat categoric să-l mai angajeze. Ca justificare, au fost vehiculate suspiciuni de spionaj, niciodată dovedite.

Pe 7 iunie 1954, Alan Turing s-a sinucis mușcând dintr-un măr în care injectase cianură.

Mihaela Serea
Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber