Pentru prima dată, Emmanuel și Brigitte Macron nu au mai organizat petrecerea de Crăciun la Palatul Elysee. Cine au fost invitații-surpriză

În premieră, petrecerea de Crăciun găzduită de cuplul prezidențial francez, Emmanuel și Brigitte Macron, nu s-a mai ținut anul acesta la Palatul Elysee. Și nu, nu are nicio legătură cu recentele proteste ale “vestelor galbene”. Evenimentul a avut loc la Muzeul Manufacturilor Gobelins dintr-un motiv foarte bine întemeiat.

Evenimentul este o tradiție bine înrădăcinată. De-a lungul anilor, în perioada sărbătorilor de iarnă, cuplurile prezidențiale franceze au deschis larg ușile Palatului Elysee pentru a primi colindători, cu precădere copiii personalului din Palat, copii de polițiști, de jandarmi, de pompieri, copii ai militarilor morți sau gravi răniți în misiune și copii aflați în grija unor asociații. Invitații se delectează cu gustări, fac conversație cu președintele și cu soția sa, se joacă, urmăresc spectacole, se întâlnesc cu Moș Crăciun și primesc cadouri chiar din mâna președintelui.

Motivul pentru care petrecerea dată de cuplul prezidențial francez nu s-a mai ținut la Palatul Elysee

Conform www.gala.fr, evenimentul de anul acesta s-a desfășurat la Muzeul Manufacturilor Gobelins întrucât în Palatul Elysee se fac lucrări ample de reamenajare și modernizare. Se schimbă covoare, mochete, draperii, obiecte de mobilier.

Sala de festivități, în care se desfășoară de obicei evenimentul de sfârșit de an, se află și ea pe lista încăperilor supuse modernizării. Lucrările de renovare este preconizat a fi finalizate la jumătatea lunii ianuarie 2019.

Cine au fost invitații-surpriză la petrecerea de sfârșit de an organizată de Emmanuel și Brigitte Macron

Copiii care au asistat la eveniment au avut parte de o surpriză frumoasă: întâlnirea cu două dintre personajele lor preferate, Mickey și Minnie Mouse.  Pe contul său de Twitter, bucătarul-șef al Palatului Elysee, Guillaume Gomez, a dezvăluit faptul că Minnie și Mickey și-au părăsit castelul din Disneyland și au venit să-i dea o mână de ajutor la rpepararea gustărilor pentru invitați.

Emmanuel Macron însuși a profitat din plin de momentele de relaxare prilejuite de această petrecere, încercând sî uite pentru câteva ore de faptul că popularitatea sa este în scădere.
Citește și 
Surse foto: hepta, paginile de Instagram ale lui Brigitte Macron și chef-ului Guillaume Gomez
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete