Pe urmele artiștilor într-o escapada boemă, în Mallorca

mallorca

Cu o paletă extinsă de atracții naturale și istorice, o climă blandă pe toată perioada anului, atmosferă festivă și o gastronomie incredibilă, nu-i de mirare că Mallorca adună în fiecare vară milioane de turiști îndrăgostiți de peisajele pitorești care îmbină muntele cu mare.

Mallorca – perla Spaniei

Descoperă locurile binecuvantate de natură, unde marii artiști ai lumii s-au lăsat vrăjiți de farmecul celei mai mari insule spaniole, o destinație autentică care în ciuda dezvoltării tot mai pregnante a turismului a rămas autentică, iar tradițiile au fost păstrate intact mai ales în satele medievale și așezările de munte.

Îți poți începe incursiunea prin vizitarea faimosului oraș Deia, care ar trebui să se afle în topul locurilor de văzut în Mallorca de către orice turist care ajunge aici.

Farmecul medieval al orașului, cu superbe case din piatră galben-ocru cu influențe andaluze, cărările pietruite care te conduc spre vechile biserici bizantine și peisajele armonioase bogate în flori de hartie, palmieri, lămai și portocali sălbatici, compun peisaje memorabile. Acest colț de paradis a fost un loc de inspirație pentru scriitorii Robert Graves și Julio Cortázar. Și tot aici au ajuns actori și artiști internaționali celebri.

La fel de interesant poate fi satul Valldemossa, o oază de paradis dezvoltată pe o colină montană, împrejmuită de vegetație mediteraneană, unde a locuit pentru o vreme Frederic Chopin alături de iubita sa, scriitoarea George Sand, în chiliile unei mănăstiri.

Peisaje marine impresionante

Dacă ești în căutarea locurilor ceva mai dezvoltate din punct de vedere turistic, cu o viață de noapte fulminantă, dar cu peisaje la fel de încantătoare, fiind o inspirație pentru artiști, mergi în Alcudia.

Stațiunea este cea mai populară din Mallorca, iar plajele albe cu nisip fin întinse în jurul golfului cu cele mai turcoaz ape, adună cei mai mulți vizitatori de pe insulă. Aici ajung vedete din toate colțurile lumii atrase în special de atmosfera cu iz mediteranean și de preparatele locale delicioase.

De Mădălina Isar

Oferte Speciale Mallorca

Hotel Salpi 2* – tarife de la 541 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport avion, transfer aeroport-hotel- aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro sau la telefon 021.270.00.99.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta