Cele mai mărețe construcții antice din Egipt

Potrivit statisticilor, aproximativ 12 milioane de turiști ajung anual în Egipt atrași de misterioasele piramide, temple închinate zeilor și muzeele care adăpostesc cele mai valoroase bijuterii antice descoperite în mormintele faraonilor și regilor. Chiar dacă Egiptul se laudă cu o istorie lungă și frumoasă marcată prin numeroase edificii, acest pămant contradictoriu îți oferă și alte locuri demne de explorat și o seamă de peisaje care te vor hipnotiza cu siguranță.

Croaziere, scufundări și safari în deșert

Într-un circuit în Egipt poți să faci o croazieră interesantă pe Nil – despre care vechii egipteni credeau că desparte lumea în două, să practici scufundări în Marea Roșie și să te relaxezi pe plaja albă din Hurghada, să te bucuri de un safari autentic în deșert pe cămilă, să participi la o seară tradițională berberă, sau să te bucuri de plimbări pe vaporul cu podea din sticlă spre Insula Gifton – grădina imensă de corali unde spectacolul subacvatic este unul memorabil.

Descoperă Egipt într-un circuit exotic plin de însemnătate istorică, de la Europa Travel. Turoperatorul low-cost a consolidat pachetele de vacanță cu avionul continuând dezvoltarea produselor la tarife mici atât pe segmentele de piață tradiționale, dar și pentru vacanțele exotice sau circuite.

Posibilitățile de petrecere a timpului liber în Egipt sunt numeroase, însă nu ar trebui să excluzi o vizită istorică prin bifarea celor mai impresionante edificii de patrimoniu răspandite pe întreaga suprafață a țării.

Construcții care respectă legile Universului

Simboluri ale locului – Marile Piramide aflate pe platoul Giza și Sfinxul, sunt locuri pe care orice turist care ajunge în Egipt trebuie să le descopere. Se spune că la Marea Piramidă a lui Keops – singura minune antică care a rezistat timpului – au lucrat peste 100.000 de sclavi, și a fost finalizată după mai bine de 20 de ani.

Încă nu se știe cert cum au reușit egiptenii să ridice blocurile uriașe din piatră la o astfel de înălțime, și nici cum au fost aduși cei peste 2.500.000 metri cubi de rocă. Nu la fel de populară precum Piramida Keops, dar poate la fel de importantă este Piramida în Trepte de la Saqqara, fiind de altfel prima încercare de piramidă realizată cu circa 4700 de ani în urmă.

În Awan poți descoperi sanctuarul Kom Ombo – cel mai măreț dintre templele închinate zeului apelor, Sobek. Se spune că aici existau bazine uriașe cu crocodili, iar vechii egipteni l-au numit Crocodilopolis. Nu departe de aici găsești cel mai conservat dintre templele egiptene, Templul Edfu unde era venerat zeul Horus.

Potrivit legendelor antice, tot aici se desfășurau bătăliile dintre Horus și Seth. Însă construcția mai este cunoscută și pentru că a fost finalizată de către ultima regină a Egiptului, Cleopatra a VII. De aici te poți îndrepta spre Luxor, orașul-muzeu care găzduiește construcții monumentale cu magnifice coloane și coloșii impunători.

Călătoria istorică trebuie neapărat să includă o oprire la cel mai mare complex religios al Egiptului – Templul Karnak și locul la care egiptenii trebuiau să ajungă măcar o dată în viață. Cei care reușeau erau înmormantați în valea de langa complex. Fascinantul complex de temple închinate lui Amon-Ra te surprinde cu Marea Sală Hipostilă decorată cu imense coloane cu hieroglife, obeliscuri și statuete închinate zeilor.

De Mădălina Isar

Oferte Speciale Circuit exotic Egipt – Cairo – Croaziera Pe Nil&Hurgada

Tarif: 609 Euro/persoana – 11 zile (3 nopti in Cairo, 1 noapte tren Cairo-Aswan, 3 nopti in Hurgada, 3 nopti vas de croaziera) cazare la hoteluri de 4* cu mese prevazute in program, transport avion, tururi cu autocar, bilete de intrare la obiectivele turistice, asistenta turistica in limba romana, ghid local. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vacanta