Patru sfaturi practice pentru organizarea eficientă a garderobei
„N-am cu ce să mă îmbrac' – acesta este un comentariu pe care probabil l-am făcut toate cel puțin o dată în viață. În majoritatea cazurilor nu este vorba despre faptul că nu ai suficiente haine în garderobă, ci despre o stare de plictiseală sau despre o lipsă de imaginație temporară. Iată patru sfaturi pentru a remedia problema.
Sortează-ți hainele din garderobă
Poate părea contraintuitiv să îți reduci cantitatea de haine din garderobă chiar atunci când simți că nu ai suficiente. De fapt, multe dintre piesele care alcătuiesc garderoba sunt acolo pentru a-ți oferi impresia că ai o gamă largă de ținute. Ele, de fapt, ascund hainele care îți plac cu adevărat. Ajungi să porți aceleași ținute mereu, din lipsă de timp sau pentru că nu vrei să scotocești prin șifonierul supraaglomerat. Ideea procesului de sortare este de a obține o garderobă compusă doar din haine pe care le apreciezi cu adevărat. Alocă-ți o zi pentru a face acest lucru, iar, pentru ca selecția să fie eficientă, va trebui să îți pui întrebări corecte, la care să răspunzi sincer. Prin urmare, elimină orice piese deteriorate, pe care intenționai să le repari „într-o zi', cele cumpărate din impuls sau ca moft, dar care nu se potrivesc stilului tău de zi cu zi, haine în care nu te simți confortabil sau pe care nu le-ai purtat de mai bine de doi ani. Poți păstra însă haine la care ții cu adevărat, care îți plac, dar pe care le porți mai puțin pentru că nu știi cu ce să le asociezi, piese de bază de bună calitate și cele în care te simți cu adevărat tu. În timp, este normal ca gusturile și corpul tău să se schimbe, iar ideea principală este aceea că trebuie să identifici piesele care nu ar mai trebui să facă parte din garderoba ta ideală.
Joacă-te cu accesorii de calitate
Accesoriile sunt acea tușă finală care va adăuga stil oricărei ținute, dar pot influența și percepția asupra morfologiei tale. De aceea, este important să nu le omiți atunci când îți compui lookul. Similar parfumului, accesoriile pot spune multe lucruri despre personalitatea ta. Alege genti de piele care vor da caracter ținutelor tale, în versiune maxi și mini. Poșeta din piele este întotdeauna o investiție grozavă, va dobândi o patină și o poți păstra mulți ani. La fel, în cazul pantofilor, alege acele modele pe care știi că le vei purta cel mai des, însă investește în materiale de calitate și modele clasice. Pentru a alege culorile, analizează-ți propria garderobă. Dacă folosești haine în principal în culori neutre, atunci geanta și încălțămintea pot avea imprimeuri sau modele interesante, pentru o notă de glamour. În ceea ce privește bijuteriile, mizează pe modele versatile, care pot schimba radical o ținută. De exemplu, un colier de tip plastron poate aduce o tușă etno unui tricou alb simplu, în timp ce un colier din perle îi va oferi un aspect mai șic. Dacă preferi bijuteriile simple, alege unele din metale prețioase care să se potrivească din punct de vedere coloristic pieselor din șifonier.
Ce piese de bază alegi pentru garderobă
Este vorba despre haine atemporale, din materiale de bună calitate, care se potrivesc perfect tipului tău de corp. În general, piesele de bază au culori neutre pentru a-ți permite să-ți creezi ținute simple, dar de efect. Gândește-te la celebra rochie neagră, jeanși drepți clasici, albaștri sau negri, cămașa din jeans, cămașa albă, bluză „marinar' etc. Scopul este ca acestea să poată fi combinate cu ușurință între ele, pentru a obține mai multe ținute diferite. Pe de altă parte, poți investi și în câteva piese puternice, care vor putea fi purtate cu o mare parte din hainele tale neutre, precum o haină imprimată, o geacă de motociclist strălucitoare sau o rochie cu flori.
Adoptă o depozitare practică
După ce ai făcut trierea și ți-ai completat garderoba cu piesele preferate, încearcă să găsești un sistem de depozitare care să îți permită vizualizarea întregului dressing dintr-o privire. Alege sistemul de depozitare pe umerașe pentru rochii și cămăși, dar te poți folosi și de un dulap cu sertare adânci pentru tricouri, pulovere și jeanși, pe care să le împăturești vertical.
Regândește modul în care faci cumpărături, pentru a nu te trezi din nou cu o garderobă plină de haine pe care nu le porți. Înainte de a face cumpărături, alocă-ți câteva momente pentru a te gândi la obiceiurile și stilul tău de viață. Întotdeauna noile piese cumpărate ar trebui să se potrivească cu cât mai multe dintre hainele pe care le ai deja în șifonier. Cu un buget mic și puțină imaginație, este posibil să îți vezi garderoba într-o lumină cu totul nouă și să te și bucuri de ceea ce ai.
Sursa foto: Shutterstock
(P) Material publicitar realizat împreună cu Elefant.ro