Patriarhul Kirill îndeamnă femeile să evite avorturile pentru a crește populația

Patriarhul Kirill îndeamnă femeile să evite avorturile pentru a crește populația

Patriarhul Kirill a cerut femeilor să evite avorturile și, în schimb, să dea copiii instituțiilor bisericești.

„Dă-i naștere copilului și dă-ni-l nouă, Bisericii, și vom face tot ce putem pentru a-l crește și a-l pune pe picioare', a spus într-o videoconferință șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill.

Cu această propunere, el dorește, de asemenea, să contribuie la atenuarea problemei demografice a celei mai mari țări din lume.

„Suntem o țară mare și trebuie să devenim mai mulți. O modalitate de a face acest lucru, a spus el, este de a face evita avorturile', a spus Patriarhul Moscovei și a întregii Rusii.

Recent, președintele rus, Vladimir Putin, a propus mai multe proiecte pentru a oferi ajutor familiilor. El crede că veniturile mici sunt un obstacol în calea nașterii mai multor copii.

Anul trecut, populația Rusiei a scăzut cu o jumătate de milion de oameni, parțial din cauza numeroaselor decese din timpul pandemiei coronavirusului. Cifrele scad de ani de zile din cauza situației economice dificile a multor familii.

În paralel cu aceasta, a scăzut și numărul de avorturi înregistrate. După prăbușirea Uniunii Sovietice în 1992 s-au efectuat aproximativ 3,5 milioane de avorturi, dar numărul a scăzut la aproximativ jumătate de milion în 2020. Acest lucru se datorează accesului mai facil la contraceptive.

Patriarhul Kirill a spus că, între Kaliningrad și Kamchatka sunt deja înființate 77 de centre de criză pentru a ajuta femeile însărcinate aflate în dificultate: „Acceptăm pe toată lumea, indiferent de religie și cetățenie', a precizat liderul ortodox din Rusia.

Foto: Hepta.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri