Patinatoarea Kamila Valieva, în lacrimi și fără medalie la Beijing

Sportiva rusă depistată pozitiv în urma unui test antidoping, Kamila Valieva, a ratat șansa de a câștiga medalia de aur la probele individuale de patinaj artistic.

Kamila Valieva este cel mai pronunțat nume de la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing, din acest an. S-a vorbit în întreaga lume despre succesul pe care l-a înregistrat la probele pe echipe, când a realizat, pentru prima oară în istoria Jocurilor Olimpice, anumite elemente cu grad ridicat de complexitate. Apoi numele ei a fost din nou în prim-plan din cauza unui rezultat pozitiv la testele antidoping.

Întrucât sportiva este minoră și se află, conform regulamentului sportiv, sub protecție, aceasta a putut participa și la competițiile individuale unde însă presiunea și-a spus cuvântul. Favorită la câștigarea medaliei de aur, Valieva nu a mai făcut față situației, iar la ultima probă a obținut un punctaj mic, care i-a adus clasarea pe locul al 4-lea.

Kamila Valieva s-a clasat pe locul 4

Un alt aspect a fost însă sesizat de Președintele Comitetului Internațional Olimpic. Conform BBC, Thomas Bach s-a arătat deranjat de modul în care cei din anturajul sportivei s-au comportat cu ea.

Când apoi am văzut cum a fost primită de cel mai apropiat om din anturajul ei, cu ceea ce părea a fi o răceală nemaipomenită, a fost înfricoşător… în loc să-i ofere confort, să încerce să o ajute.'

Kamila Valieva este antrenată de Eteri Tutberidze care a ales o altă metodă de abordare a elevei sale. Abia ieșită de gheață, antrenoarea i-a spus: „De ce ai renunțat? Explică-mi, de ce?'

Toate acestea nu îmi transmit multă încredere în acest anturaj apropiat al Kamilei, nici în ceea ce s-a întâmplat în trecut, nici în ceea ce priveşte viitorul. Trebuie să ştii cum să te descurci, cum să-i vorbești, cum să tratezi un sportiv minor la vârsta de 15 ani, aflat sub un stres mental atât de evident”, a explicat Bach.

În cele din urmă, competiția a fost câștigată de Anna Şcerbakova, urmată de Alexandra Trusova, ambele antrenate de Eteri Tutberidze.

Kamilia ValievaSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

Citește și: O elevă a făcut semipareză din cauza stresului

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri