Parga, micul paradis grecesc

Imediat ce ai poposit în Parga ai impresia că te afli pe o bucată de pământ dintr-o altă lume, casele cocoțate în vârful stâncilor sunt vopsite în culori vii, simpatice, iar florile parfumate atârnate pe balcoanele din lemn, întregesc un tablou pictat în nuanțe de primăvară.

avantaje.Parga. 30.3.2015.BT. (1)

Oamenii prietenoși, punctul forte al orașului

Construcțiile asemeni bomboanelor fructate, cu străduțe mici, șerpuitoare care te conduc către locurile ascunse din Parga (www.besttourism.ro), alături de localnicii ospitalieri care sunt dispuși în orice moment al zilei să îți povestească amintiri din vremurile străvechi sunt principalele atuuri ale orașului. Majoritatea călătorilor care ajung aici, sunt de părere că locuitorii sunt mult mai deschiși la vorbă decât în oricare altă destinație grecească. Nu te mira dacă vei fi invitat de către un localnic la o cană de ceai, undeva la o tavernă cu vedere către paradis.

Dincolo de oamenii frumoși și de casele colorate, Parga păstrează povești despre venețieni și obiceiuri străvechi. Strazile pavate cu piatră cubică, piețele aglomerate, magazinele împrăștiate și centrul orașului amintesc de vremurile medievale. Ruinele Castelului Venețian și câteva construcții pe care acest popor și-a pus amprenta sunt foarte importante în Parga. Localnicii și turiștii deopotrivă au foarte mare grijă de patrimoniul lor istoric.

Paradisul văzut de sus

De pe ruinele Castelului Venețian, călătorii au ocazia să admire panorama care te lasă fără grai, este chiar un loc de inspirație al artiștilor. Pentru a ajunge aici, trebuie să o iei la pas pe străzile strâmte, din fericire mașinile nu încap în labirintul aleilor, așa că te poți bucura în liniște de plimbare pe potecile care urcă până la cer, sau coboară până la mare. În drumul tău, ți se vor ivi o mulțime de magazine și buticuri elegante unde se vând de la suveniruri, până la obiecte lucrate manual.

Early Booking Parga

Sejur Billis Studios- de la 249 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/226332

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber