Parasites Cleanse impotriva infectiilor parazitare
Parasites Cleanse ajuta la reducerea simptomelor determinate de infectiile parazitare: alergii digestive, anemie, oboseala cronica, diaree/constipatie si meteorism abdominal.
Este recomandat in cure de deparazitare, in giardioza, amibiaza, tricomonaza, trichineloza, ascaridioza, oxiuroza si afectiuni digestive precum gastrite, ulcer, sindrom de colon iritabil si halena digestiva.
Pret recomandat: 59 lei/60 tablete. Parasites Cleanse face parte din portofoliul Secom si este disponibil in farmaciile si magazinele cu profil naturist din intreaga tara.
Acesta este un supliment alimentar. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj.
Parazitii intestinali – ii putem avea fara sa stim
Parazitii intestinali sunt organisme vii care traiesc in interiorul unor gazde' de origine umana sau animala. Cele mai raspandite infectii parazitare, care afecteaza peste 30% din populatia lumii, sunt: giardioza, ascaridioza, oxiuraza si trichineloza.
Deoarece nu intotdeauna isi manifesta prezenta prin simptome specifice, parazitii intestinali pot trai in tractul nostru digestiv ani de zile pana sa ne dam seama de acest lucru favorizand aparitia unor afectiuni precum cefaleea, flebitele, trombozele venoase si chiar socurile anafilactice.
Despre parazitii intestinali
Consumul de carne cruda sau insuficient preparata, fructele si legumele nespalate, igiena corporala precara si sistemul imunitar slabit reprezinta principalele cauze ale aparitiei infectiilor parazitare. Ouale parazitilor inghitite o data cu apa sau alimentele contaminate ajung in intestinul subtire unde, sub influenta sucurilor intestinale, se transforma in larve care mai apoi strabat peretele intestinal si trec in colon sau, transportate de sange, ajung in ficat, stomac sau plamani.
Deoarece infectiile parazitare pot fi asimptomatice, se recomanda vizitele perioadice la doctor si efectuarea seturilor de analize obligatorii.
Ce afectiuni parazitare sunt mai raspandite la om
Giardioza ii afecteaza deopotriva pe copii si pe adulti, prin inghitirea de alimente infestate cu chisturi de Giardia Lamblia. In intestin, aceste chisturi se transforma in larve si se prind de mucoasa intestinala cauzand diaree, malabsorbtie, greturi si varsaturi.
Ascaridioza este cauzata de infestarea cu viermi numiti popular Limbrici. Din intestin, larvele ajung, prin sange, in plamani unde se transforma in Limbrici adulti si se reintorc in tubul digestiv pentru a se inmulti. Limbricii cauzeaza greturi, varsaturi, lipsa poftei de mancare, crampe si balonare.
Oxiuraza este o infectie datorata unor viermi de un centimetru care migreaza in portiunea terminala a colonului si care dau senzatia de mancarime la nivelul anusului, in special noaptea. Acest lucru se datoreaza faptului ca viermii femele ies noaptea din anus in zona perineala si isi depun aici ouale. Simptomele oxiurazei nu sunt puternice si de cele mai multe ori, persoanele care sufera de aceasta afectiune nu le dau importanta ajungand sa se trateze doar atunci cand s-a instalat o forma severa.
In cazul trichinelozei, parazitul care o cauzeaza, numit Trichinella spiralis, se deplaseaza prin vasele limfatice si sanguine pana la nivelul musculaturii striate unde formeaza chisturi. Cei mai afectati sunt muschii diafragmei, laringelui, limbii, intercostali si bicepsi. In primele 3-4 zile, persoanele infectate cu Trichinella nu prezinta alte simptome decat usoare tulburari digestive. Dupa perioada de incubatie, la peste 80% dintre bolnavi, se formeaza edeme la nivelul fetei, de unde si denumirea populara de boala capetelor umflate'.