Parapshologie: Senzationalul cotidian

bani, euro

Nu exista om pe lumea asta care sa nu fi vrut sa stie, fie si cu un minut mai devreme, cum va arata viitorul…

Nu cred ca am apucat sa va povestesc in numarul trecut al revistei despre faptul ca, in urma unui „accident“ soldat cu moarte clinica, am ajuns sa posed ceea ce, in limbaj de specialitate se numeste „capacitati extrasenzoriale“. O vreme m-am luptat cu ele, incercand zadarnic sa le alung. Am crezut ca nu sunt altceva decat un lung sir de coincidente.

De fiecare data „ma verificam“, asu-mandu-mi riscul de a parea ridicola si intreband persoanele in cauza despre ceea ce eu „vedeam“ sau „simteam“. Treptat, am inceput sa introduc acest „senzational“ si „neobisnuit“ in viata cotidiana. Primii care au „beneficiat“ de pe urma acestei deschideri au fost prietenii si apropiatii mei. Dar ce te faci atunci cand „paranormalul“ da buzna in viata ta?

„FANTOMA VIOLENTA“. Continuand lectia de parapsihologie inceputa in numarul trecut, va voi vorbi acum despre fenomenele de tip „poltergeist“. Definitia din limba germana catalogheaza acest fenomen drept „Fantoma violenta“. Termenul se refera la miscarea obiectelor, efectuata de forte necunoscute si adesea asociata cu un loc anume (case pa-rasite, castele, locatii in care s-au petrecut tragedii si acte violente), insotite sau nu de zgomote.

„Cercetarile si studiul serios dedicate fenomenului numit poltergeist au Inceput de putina vreme – abia In anul 1958 cativa oameni de stiinta s-au aratat interesati de ceea ce au numit „duhuri zgomotoase, violente“. Evident, manifestarile de acest tip sunt atat de vechi, Incat scapa memoriei statistice a parapsihologiei.“ Literatura de specialitate este plina de tot soiul de povesti, mai mult sau mai putin credibile. Povestea pe care v-o spun in continuare dateaza de aproximativ trei ani, relatarea mea respectand fidel sirul evenimentelor. Atat personajele, cat si locatia sunt reale. Dar iata cum s-au petrecut lucrurile…

„A CREDE ESTE O EROARE, A NU CREDE NIMIC ESTE O ALTA.“ Clinica TerapiaM are sediul intr-o casa veche. Iar in ultimul cabinet, se spune ca ar exista o fantoma… Cea mai sceptica dintre toti am fost eu, care le-am spus scurt sa termine cu prostiile, ca nu exista nici o fantoma. Este adevarat ca nu-mi tineam niciodata consultatiile in acea camera, pentru ca nu-mi placea, pur si simplu, fara sa ma gandesc la o explicatie anume.

Prima care a initiat „isteria“ cu fantomele a fost Urania (celebrul astrolog – n.r.), acum trei ani. Mirela (Zivari, psiholog – n.r.) descoperise un aparat de detoxifiere prin saruri minerale si noi, toate prietenele ei, il „probam“.

Asa stand lucrurile, Urania povesteste cum, stand relaxata in cabinetul respectiv si facandu-si detoxifierea, a vazut cum au zburat prin camera, brusc, fara sa le atinga cineva, doua perne! Cu tot respectul pentru Urania, n-am crezut o vorba…

Apoi, toti au inceput cu alte povesti legate de casa: ba ca au auzit un sunet de pian, ba ca au vazut o fata imbracata in alb… M-am dus in cabinet hotarata sa aflu ce se intampla si am ramas acolo, singura, mai mult de 20 de minute. In afara de faptul ca m-a luat somnul, nici urma de fantoma. Pentru linistea tuturor, Mirela a chemat un preot. S-a facut o slujba si toata lumea a uitat povestea…

IN URMA CU DOI ANI, neavand vreun alt cabinet la dispozitie, am fost nevoita sa-mi tin consultatia in acea incapere. Va dau cuvantul meu de onoare ca, fiind doua persoane in camera, fiecare dintre noi a perceput acelasi lucru: lumina s-a stins si s-a aprins brusc, fara sa atingem intrerupatorul! Doar in acel cabinet.

Prima data nu am dat importanta acestui lucru. Am verificat intrerupatorul si ne-am reasezat. Povestea s-a repetat si a doua si a treia oara! Era exclus ca vreunul dintre colegii nostri sa faca o gluma, pentru ca am verificat si aceasta ipoteza.

Timpul a trecut, iar in urma cu cateva zile, aflandu-ma prin aceeasi conjunctura in cabinetul cu pricina, usa s-a deschis brusc, fara sa o atinga nimeni! Este o casa veche si, ca atare, o usa veche, grea, care se deschide foarte greu. Nu exista posibilitatea sa se fi deschis de la curent, pentru ca nu se formeaza curent acolo! Camera respectiva este complet izolata.

Voi ati avut parte de astfel de Intamplari? Astept raspunsurile voastre pe site-ul revistei Avantaje sau pe adresa de mail: hartadestinului@gmail.co.

Alina Neagu, profiler

Previziunea lunii

Toata lumea vorbeste despre criza care afecteaza nu doar Romania, ci si alte tari din Uniunea Europeana si din lume. Asa cum scriam pe blogul meu personal, cu multe luni In urma, Traian Basescu va avea unul dintre cei mai grei ani din viata lui.

Pe de alta parte, romanii au trecut si prin timpuri mult mai grele decat acestea. Criza va fi depasita in aproximativ un an si jumatate si nu va lasa urme adanci in memoria celor care astazi traiesc cu spaima zilei de maine.

Mai multe date despre Alina Neagu poti citi in articolul Parapsihologie: Amintiri din viitor.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Relatii