Papa Francisc, cuvinte pentru suflet


Papa Francisc a câștigat simpatia publicului prin simplitatea de care a dat dovadă, prin felul în care a încercat să se apropie de oameni. Le-a vorbit întotdeauna ca de la egal la egal, nu a impus reguli stricte, iar atunci când a simțit că cei din jur au tendința de a exagera în relația cu el, a simțit nevoia să oprească acest lucru. 

Cei care l-au întâlnit spun despre el că este un om simplu, lucru pe care l-a și demonstrat atunci când a refuzat toate beneficiile care vin la pachet cu rolul de Papă. I s-a părut prea mult să locuiască într-un apartament luxos și a cerut o garsonieră simplă, amenajată astfel încât să aibă parte de strictul necesar. A considerat că nu are nevoie de un autoturism scump pentru vizitele sale și că un microbuz simplu este mai mult decât suficient, a respins o vestimentație scumpă, inclusiv pantofii de culoare roșie pe care predecesorii săi i-au purtat și nici nu și-a dorit să le vorbească credincioșilor dintr-un jilţ papal tradiţional, sculptat şi aurit, preferând un scaun simplu.

Papa Francisc, cuvinte pentru suflet

De-a lungul timpului, Papa Francisc a fost preocupat de domenii ca literatura, filosofia sau psihologia, iar în lucrările pe care le-a redactat, Suveranul Pontif a strecurat câteva cuvinte de suflet, menite să îi facă pe credincioși să vadă viața într-o manieră diferită și să înțeleagă esența fiecărui lucru.

În materialul video de mai sus, noi am strâns câteva cuvinte pentru suflet venite din partea Suveranului Pontif.

Foto: hepta.ro

Citește și:

Lecții de viață pe care Arsenie Boca ni le-a lăsat moștenire

Vorbe de suflet de la părintele Hrisostom Filipescu

Catedrala Notre-Dame din Paris, un loc încărcat de istorie

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Alte video-uri