Papa Francisc, cuvinte pentru suflet


Papa Francisc a câștigat simpatia publicului prin simplitatea de care a dat dovadă, prin felul în care a încercat să se apropie de oameni. Le-a vorbit întotdeauna ca de la egal la egal, nu a impus reguli stricte, iar atunci când a simțit că cei din jur au tendința de a exagera în relația cu el, a simțit nevoia să oprească acest lucru. 

Cei care l-au întâlnit spun despre el că este un om simplu, lucru pe care l-a și demonstrat atunci când a refuzat toate beneficiile care vin la pachet cu rolul de Papă. I s-a părut prea mult să locuiască într-un apartament luxos și a cerut o garsonieră simplă, amenajată astfel încât să aibă parte de strictul necesar. A considerat că nu are nevoie de un autoturism scump pentru vizitele sale și că un microbuz simplu este mai mult decât suficient, a respins o vestimentație scumpă, inclusiv pantofii de culoare roșie pe care predecesorii săi i-au purtat și nici nu și-a dorit să le vorbească credincioșilor dintr-un jilţ papal tradiţional, sculptat şi aurit, preferând un scaun simplu.

Papa Francisc, cuvinte pentru suflet

De-a lungul timpului, Papa Francisc a fost preocupat de domenii ca literatura, filosofia sau psihologia, iar în lucrările pe care le-a redactat, Suveranul Pontif a strecurat câteva cuvinte de suflet, menite să îi facă pe credincioși să vadă viața într-o manieră diferită și să înțeleagă esența fiecărui lucru.

În materialul video de mai sus, noi am strâns câteva cuvinte pentru suflet venite din partea Suveranului Pontif.

Foto: hepta.ro

Citește și:

Lecții de viață pe care Arsenie Boca ni le-a lăsat moștenire

Vorbe de suflet de la părintele Hrisostom Filipescu

Catedrala Notre-Dame din Paris, un loc încărcat de istorie

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Alte video-uri