Pandemia a scos tot ce-i mai bun din oameni: o mamă singură, operată pe creier, a devenit voluntar într-un spital Covid

Pandemia a scos tot ce-i mai bun din oameni: o mamă singură, operată pe creier, a devenit voluntar într-un spital Covid: o britanică acum în vârstă de 38 de ani, a devenit voluntar în spitalul în care i-a fost salvată viața. Așa aleg unii oameni să-i răsplătească pe cei care le-au dat a doua șansă: fiindu-le alături când lor le este greu.

Kate Baker, în vârstă de 38 de ani, care locuiește în Colchester și are un băiețel în vârstă de șase ani, este de meserie vânzătoare. Tânăra nu se simțea bine încă de acum cinci ani și suferea adesea de dureri atroce și constante de cap, amețeli, amorțeli ale membrelor și stări de vomă. Pentru că toate acestea au început să i se întâmple la un an după divorțul de sotul ei, imediat după ce născuse, Kate a pus problemele de sănătate pe seama stresului. Chiar și în aceste condiții, fiind o pasionată de sport, ea a continuat să participe la diverse competiții, inclusiv maratoane, pe care nu întotdeauna reușea să le ducă până la final.

Prima dată i s-a făcut rău în 2015, dar nu a dat mare importanță întâmplării. Era convinsă că efortul fizic și cel emoțional sunt cauzele. În anul următor însă, în decembrie 2016, după o vizită la părinți, plecând grăbită pentru a ajunge la serviciu, s-a împiedicat și a căzut pe scări. A fost transportată de urgență la Queen’s Hospital Romford. 'Când m-am trezit am întrebat de fiul meu și am crezut că am fost victima unui accident de mașină', își amintește tânăra.

Inițial medicii au crezut că este vorba despre o infecție a sinusurilor și i-au administrat antibiotice. Ulterior, supusă investigațiilor, în urma unei tomografii au descoperit că avea în partea dreaptă a creierului o tumoare de mărimea unei nuci. Medicii au decis atunci că cea mai bună soluție pentru tânăra mămică este să i se efectueze o craniotomie pentru eliberarea presiunii formate. Două zile mai târziu Kate a făcut a doua operație, pentru îndepărtarea tumorii.

„Au fost cele mai intense și înfricoșătoare șase zile din viața mea, dar asistentele au făcut totul ca să-mi fie bine. A fost cumplit să mă trezesc rasă pe jumătate de cap. Cumpăna prin care am trecut mi-a schimbat perspectiva asupra vieții. Până m-am întors acasă, în ajunul Crăciunului, am avut parte de cea mai bună îngrijire. O asistentă pe nume Victoria a fost lângă mine când îmi era cel mai rău. Îmi cânta colinde ca să mă înveselească și îmi vorbea în cel mai blând mod cu putință. O altă asistentă, Maria, a rămas câteva ore după ce i se încheiase programul, pentru că mie îmi era foarte rău. Mă simțeam și vinovată că trebuia să îi cer într-una calmante', mai spune Kate.

Pandemia de coronavirus a fost pentru tânără ocazia perfectă pentru a răsplăti personalul spitalului. Așa că a urmat un curs intensiv și acum se pregătește să intre ca asistentă medicală în prima linie, în spitalul în care i-a fost salvată viața. „E mare lucru să poți ajuta o persoană internată în spital, atunci când se află în cele mai negre momente… O poți face să simtă că nu este singură, și asta contează mult. Vreau acum să le răsplătesc pe asistentele care m-au îngrijit atunci când aveam cea mai mare nevoie. Voluntariatul pe care vreau să îl fac mi se pare un schimb corect', este de părere Kate.

foto: https://www.facebook.com/BHRQueens/posts/3080813768630756?__tn__=-R

Citeste și:

O asistentă româncă din Italia și-a îmbolnăvit mama de Covid, care a murit apoi fulgerător

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate