O asistentă româncă din Italia și-a îmbolnăvit mama de Covid, care a murit apoi fulgerător

Personalul medical din Italia va fi mult timp sacrificat pe prima linie a frontului în bătălia cu virusul ucigaș. O asistentă medicală româncă din provincia Padova (Veneto), s-a îmbolnăvit de Covid-19 și l-a transmis mai departe mamei sale care a murit fulgerător. Potrivit publicației Rotalianul, care citează din Il Gazzettino, mama asistentei se numea Luminița Aurora Chirculescu și a pierdut lupta cu viața marți, 14 aprilie, într-un spital unde era internată după ce a acuzat simptomele infecției cu Covid-19.

Asistenta româncă se numește Anca Petrișor și se află în Italia din anul 1990. În urmă cu câteva săptămâni aceasta s-a infectat după ce a lucrat cu bolnavii de coronavirus. Mama ei a luat imediat virusul de la Anca și i-a fost fatal pentru că niciun tratament nu a dat rezultate.

„Când am văzut că mama nu se simte bine, am sunat la ambulanță – a povestit Anca care este copleșită de durere – și au internat-o la secția de boli infecțioase. A rămas acolo aproximativ patru zile cu simptome ușoare și părea că situația evoluează în bine. În schimb, la scurt timp după aceea, a fost transferată la Terapie Intensivă unde echipa medicului Eugenio Serra a făcut imposibilul, a avut multă grijă de ea, nu doar din punct de vedere profesional ci și uman. Din păcate, pe 14 aprilie, mama a murit, singură, fără îmbrățișarea familiei sale, în ciuda atențiilor și îngrijirii medicilor.'

„Port în suflet acest sentiment de vinovăție care nu va dispărea niciodată – a mărturisit Anca – nu mă pot ierta că nu am reușit să-mi protejez mama, în ciuda tuturor precauțiilor pe care le-am luat. Acest virus este cu adevărat îngrozitor și perfid. Mama era o femeie inteligentă, vrednică, plină de viață, era forța și punctul nostru de referință. Un sprijin moral de neînlocuit pentru mine și fiul meu. Din păcate acest virus malefic mi-a arătat ce înseamnă să fii în prima linie, să ai grijă de cei bolnavi, să ajuți pacienții să lupte împotriva infecției și apoi să nu mai poți face nimic pentru una dintre cele mai dragi persoane pe care le ai, mama ta.”

Foto> Shutterstock (din respect pentru familia îndoliată, nu publicăm fotografiile reale)

Citeste și:

Gata cu luptele pentru hârtie igienică! Ce cumpără acum oamenii în disperare

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate