(P) Zakynthos Town, capitală încărcată de istorie şi poveşti

Insula Zakynthos, una dintre cele mai frumoase destinaţii de vacanţă de pe litoralul Mării Ionice, se mândreşte cu plaje spectaculoase, dar şi cu așezări pline de farmec. Zakynthos Town, capitala insulei, se remarcă dintre acestea cu resurse inepuizabile de activităţi şi locuri speciale de vizitat.

Zakynthos

Zakynthos Town, atracţii culturale

Porneşte într-un tur foarte interesant în jurul capitalei insulei şi descoperă Piaţa Solomos, înconjurată de clădiri cu caracteristici arhitecturale tradiţionale, cu ferestre şi arcade în formă de arc.

În centrul pieţei domină bustul lui Solomos, poetul naţional al Greciei. Tot aici vei găsi Biblioteca Publică, ce se mândreşte cu peste 55.000 de volume, Muzeul bizantin, care găzduiește statui împodobite cu aur, icoane şi gravuri de artă.

De aici continuă-ţi drumul spre biserica Aghios Dionysios, pe drumul de coastă numit Strata Marina, una dintre cele mai frecventate artere din oraş, unde vei găsi numeroase cafenele, baruri şi restaurante cochete, unde te poţi bucura de o masă cu specific tradiţional.

Piaţa Aghios Markos este un loc cu o deosebită însemnătate istorică, deoarece acesta este locul unde, în anul 1797, revoluţionarii au ars Libro dOro şi au plantat copacul libertăţii.

De asemenea, această piaţă este principalul punct de întâlnire pentru localnici şi vizitatori. Începând de la Aghios Markos, strada Alexandros Romas, frumos decorată cu arcade impresionante, traversează aproape tot oraşul şi este principalul centru comercial al urbei de secole.

Pe dealul de deasupra oraşului vei avea parte de o panoramă superbă asupra oraşului şi a împrejurimilor şi vei descoperi, de asemenea, Castelul Veneţian construit în locul vechii Acropole numite Psofis.

Edificii valoroase

Zakynthos adăposteşte numeroase biserici remarcabile, fiecare cu o arhitectură unică. Aghios Nikolaos tou Molou este unul dintre aceste edificii remarcabile, de ordin renascentist, care datează din secolul al XVII-lea.

De asemenea, nu departe de aceasta, găsești biserica de rit catolic Aghios Markos, ridicată în anul 1516, care se mândreşte cu o clopotniţă deosebită, copie a celei din Basilica San Marco, din Veneţia.

de Geanina Ichim

Sejur Zakynthos

Hotel Majestic 3*- de la  284 euro/persoană, 7 nopți de cazare cu all inclusive, transport individual. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Timp Liber