(P) Halkidiki, un colț de paradis

Peninsula Halkidiki aflată pe partea continentală a Greciei face parte din regiunea Macedonia şi este renumită pentru staţiunile cu plaje binecuvântate cu nisip fin, de-a lungul unor golfuri cu ape de cristal, protejate de pini sau stânci cu forme ireale.

Halkidiki

Staţiuni principale în cele trei „braţe'

Staţiunea Halkidiki are un loc potrivit pentru fiecare vizitator, iar dintre cele trei „braţe' ale sale, Kassandra, Sithonia şi Muntele Athos, primele două sunt preferatele turiştilor pentru cazare şi distracţie. Oraşe precum Kallithea, Skala Fourkas, Sani şi Pefkohori, din Kassandra, dispun atât de hoteluri luxoase şi vile pe litoral, cât şi de apartamente şi camere de închiriat, foarte potrivite pentru familii.

Cel de-al doilea braţ este mai sălbatic, cu plaje virgine și orășele pitorești, precum Neos Marmaras şi Vourvourou, unde opţiunile de cazare variază de la hoteluri la studiouri cu self-catering. Cei mai mulţi turişti care aleg al treilea braţ sunt concentraţi în satul Ouranoupolis, ce deţine multe hoteluri de familie şi pensiuni tradiţionale.

Frumoase atracţii şi peisaje în Halkidiki

Cea mai populară regiune turistică din Halkidiki este Kassandra, cu plaje întinse, restaurante şi hoteluri aliniate de-a lungul liniei de coastă, în timp ce Sithonia este ceva mai liniştită şi mai potrivită pentru camping. O vacanţă în Halkidki îţi va umple timpul cu numeroase atracţii, dincolo de momentele de relaxare pe plajele cu nisip auriu mângâiate de apele cristaline ale Mării Egee.

Descoperă Peştera Petralona, bogată în stalactite şi stalagmite, turnurile bizantine, siturile antice şi mănăstirile minunate. Una dintre cele mai inspirate excursii în Halkidiki este aceea cu barca de la Ouranoupolis la Muntele Athos. Chiar dacă intrarea în comunitatea monahală Athos este interzisă, vei putea face un tur cu barca al tărâmului sfânt, şi vei admira impresionantele mănăstiri de pe mare.

de Geanina Ichim

Sejur Halkidiki

Vila Panorama – de la 154 euro/pesoană, 7 nopți de cazare fără masă, transpot cu autocarul, asistență turistică. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Timp Liber